Sex Oyuncakları Ağrılı Seksin Önüne Nasıl Geçiyor?

sex oyuncakları ile ağrısız sex

Sex Oyuncakları Ağrılı Seksin Önüne Nasıl Geçiyor?

Şu bir gerçek ki çoğu kadın seks yaparken az ya da çok ağrı duyuyor, ağrılı bir seks deneyimi yaşıyor. Ama işin iyi yanı şu ki bu tatsız problemi cinsel ürünler yardımı ile çözme şansı var.

sex oyuncakları ile ağrısız sex
Sex oyuncakları ile ağrısız bir sex deneyimi

Yakın zamanda İngiltere’deki kadınlar arasında yapılan bir araştırmaya göre, cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı yaşayan kadınların oranı %7,5 olarak belirlenmiş. Amerika’da yapılan benzer bir araştırmanın sonuçları ise çok daha yüksek; araştırmaya katılan kadınların neredeyse yüzde 30’u cinsel ilişkinin acı veren bir deneyim olduğunu belirtiyor.

Peki, bu problem neden kaynaklanıyor? Cevabı biraz karmaşık olabilir.

Kadınlar pek çok farklı nedenden ötürü cinsel ilişki sırasında ağrı ya da acı hissedebiliyor. Başlıca sebepleri şöyle sıralayabiliriz;

  • Kuruluk ya da doğal şekilde ıslanmada zorluk
  • Vajinismus
  • Endormetriozis
  • Tedavi edilmemiş cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  • Pelvik İnflamatuar hastalık (PID)
  • Vulvodini (vulvodynia)
  • Cinsellikten utanma
  • Diğer vajinal enfeksiyonlar

Tedavisi mümkün olan ağrı ve acılar için çeşitli tıbbı yöntemler mevcut ancak problemin bir enfeksiyondan kaynaklanmadığını biliyorsanız ne yapmak gerekir çoğu kadın bunun bilincinde değil.

Ağrılı cinsel ilişkiye sebep olan, özellikle vajinal kuruluk ve cinsellikten utanma (ilerde vajinismus ve vulvodiniye yol açabilen) tedavi edilebilir sorunlar. Özellikle sex oyuncakları bu gibi spesifik sıkıntıları aşmak için kadınlara yardımcı oluyor.

Tabii ki cinsel zevk veren seks oyuncaklarının her türlü cinsel ağrıyı hafifletmesini beklemek yanlış olur. Ancak, söz konusu oyuncaklar uyarılma eksikliğiyle ilişkili ağrıların giderilmesinde yardımcı oluyor. Çünkü ne kadar fazla uyarılırsanız, o kadar iyi bir seks deneyimi yaşıyorsunuz.

Sex shop ’lardan temin edebileceğiniz seks oyuncakları ağrısız ve acısız bir seks deneyimi için ihtiyacımız olan araçlar. Bu harika oyuncakların nasıl yardımcı olacağını (ve neden bir seks oyuncağı edinmeniz gerektiğini) öğrenmeye hazır olun.

Cinsellikte esas oyuncular; vajinal kuruluk, acı ve klitoris. Eğer cinsel ilişki sırasında acı ve ağrı hissediyorsanız, bunu nedeni yeterli derecede uyarılmamış olmanız olabilir. Zevk veren bir cinsel birleşme yaşamak için öncelikle vücudun gevşemesi ve cinselliğe hazır hale gelmesi gerekir. Yani bu, vajinanın yeterince ıslak olması, klitorisin büyümesi ve vajinanın penetrasyona uygun hale gelmesi anlamına gelir.

Ama bütün bunlar kayganlaştırıcı kullanma ihtiyacını ortadan kaldırmaz. Kayganlaştırıcı jel kullanmak her zaman bir zorunluluktur. Seksolog ve psikoterapist olan Dr. Kristie Overstreet, Healthline’a yaptığı açıklamada, kayganlaştırıcı kullanma konusunda olumsuz duygularınızdan kurtulmanız gerektiğini, kayganlaştırıcının her daim kullanılan normal bir ürün olduğundan bahsediyor.

Ne kadar ıslak olursanız olun, daha fazla ıslaklığın zararını görmezsiniz. Doğal bir şekilde ıslanan vajinaya kayganlaştırıcı jel uygulayarak çok daha kaygan bir ortam yaratabilirsiniz. Kayganlaştırıcı jeller, cinsel ilişki sırasında sürtünmeden kaynaklanan ağrıların önüne geçen bir tampon görevi görür.

Vajinal Orgazm Yeterli Mi?

Tüm dünyada orgazmın cinsel ilişkinin yegane amacı olduğu üzerine inşa edilen sosyal bir baskı yaratılmış durumda. Bununla birlikte, vajinal birleşmeye odaklanan bir seks deneyimi bazı kadınlar için acı verici olabiliyor. Peki bunun nedeni ne? Çünkü, vajinada neredeyse hiç sinir yok ve vajinal penetrasyon, kadının zevk ve orgazm noktası olan klitorisi gözden kaçırarak seksin acı veren bir tecrübeye dönüşmesine neden oluyor.

Dr. Ian Kerner, “She Comes First” (Kadın En Önce Gelir) adlı kitabında, her orgazmın klitoral sinir ağına dayandığını söylüyor. Klitoris, vulvanın dışında gördüğünüz küçük çıkıntının çok ötesine geçiyor ve vulvanın içine gömülen derin kökleri var. Bazı kadınlarda klitorisin vulva içindeki derinliği 12 cm’e kadar ulaşıyor. Dolayısıyla kadınlarda çoğu orgazm klitoral tabanlı, hatta G-noktası orgazmı bile klitorise dayanıyor.

Bu da demek oluyor ki cinsel ilişki sırasında yaşanan ağrının önüne geçmek için klitorise odaklanmak gerekiyor. 2010 yılında yapılan bir değerlendirmeye göre vajinal açıklık klitorise ne kadar yakın olursa, penetrasyon sırasında orgazm olma olasılığı o kadar yüksek, ancak yine de orgazm, klitorisin uyarılması ile meydana geliyor.

Orgazma ulaşmak için başka yollar da mümkün (neticede hiçbir kadın aynı değildir), ama neden en çok araştırılan, bilimsel verilere dayanan yolu atlayalım?

Sex oyuncakları, klitorisin de oyuna dahil edilmesine yardımcı oluyor

İşte seks oyuncakları bu noktada devreye giriyor. G-noktası vibratörleri, tavşan vibratörler ve çiftler için üretilen vibratörler, özellikle kadının uyarılmasına yardımcı olmak için tasarlanmış seks oyuncakları. Çünkü ne kadar çok uyarılırsanız, o kadar çok zevk alırsınız. Bu da cinsel ilişki sırasında duyduğunuz acıyı azaltır.

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Sherry Ross, Healthline’a yaptığı açıklamada seks oyuncaklarının zevk veren noktaları keşfetmeye yardımcı olduğunu belirtiyor. “Ayrıca seks oyuncakları, klitorise ve 8.000 sinir ucuna kan akışı sağlıyor” Kendi vücudunuzu öğrenmenize ve orgazm olmanıza yardımcı oluyor. Bununla birlikte sizi neyin tahrik ettiğini öğrenerek partnerinizi de yönlendirmenizi sağlıyor.

Dr. Kristie Overstreet, kadınlar için üretilen seks oyuncaklarının genellikle klitoral stimülasyona odaklandığını belirterek “Kadınların çoğunluğu uyarılma ve orgazm potansiyeli için doğrudan klitoral stimülasyona ihtiyaç duyuyor.” açıklamasında bulunuyor.

Seks oyuncakları ile daha iyi bir seksin kapısını açın

Cinsellik hakkındaki olumsuz duygular ve seks oyuncaklarını ayıp sayan tabular arasında özel bir bağlantı var: Utanç. Utanma, problemin ya da sorunun sizden kaynaklandığını düşündüğünüz zaman ortaya çıkan bir olgu, bir probleme ya da soruna sahip olduğunu düşündüğünüz zaman değil. Maalesef kadınlar bu acı verici ve umutsuz duyguları içselleştiriyor. Utanç, kadının kendini “ daha az kadın” gibi hissetmesini ya da yeterince iyi olmadığını düşünmesine neden oluyor.

Aynı yetersizlik duyguları seks oyuncakları hakkındaki düşünceleri de etkiliyor ve hem utanç hem de yetersizlik hissi uyarılmaya hasar veriyor. “Bazı kadınlar seks oyuncakları konusunda utanma hissine sahip olabilirler“ diyen Dr. Overstreet, kadınların normalde hissetmeleri gereken duyguyu hissetmedikleri için yardıma ihtiyaç duymanın onları rahatsız ettiğini belirtiyor.

Zevk almak için bir vibratör kullanmak gibi çeşitli yollardan yararlanma fikri kadının kendini yetersiz hissetmesine neden olabilir. Halbuki daha önce de belirttiğimiz gibi, bir kadının sadece penetrasyon yoluyla her seferinde orgazm yaşamasını beklemek gerçekçi olmayan, genellikle biyolojik olarak imkansız bir standart.

Cinsel kimliğimizi benimsemek, kafamızdaki utanma duygusundan kurtulmak ve daha iyi bir seks hayatına sahip olmak için seks oyuncaklarını yetersizliğin bir göstergesi yerine cinsel yaşamımıza olumlu bir katkı olarak görmekte fayda var.

Seks oyuncakları, bozuk olan bir şeyi düzeltmek için değil, sizi orgazma daha kolay ve zevkle ulaştırmak için tasarlanmış ürünler. Heteroseksüel erkeklerin yüzde 95’i, her zaman orgazm yaşadıklarını belirtirken, heteroseksüel kadınların sadece yüzde 65’i aynı şeyi söyleyebiliyor. Yani tatmin edici bir orgazma ulaşmak için seks oyuncakları aradığınız cevap olabilir.

Hiç kimse seks sırasında acı çekmemeli. Belirlememiz gereken minimum standart budur. Dr. Sherry Ross’un dediği gibi, “Seks oyuncaklarınızı çıkarın, cinselliğinizi kucaklayın ve sizi tahrik eden seks oyuncağı ne ise onu kullanarak zevk almaya bakın!”

Seks oyuncakları, kayganlaştırıcılar ve başka çözümlerden sonra bile seks sırasında ağrı veya acı hissediyorsanız mutlaka bir doktora danışın. Yaşadığınız sıkıntının fiziksel veya psikolojik bir sebepten kaynaklanıp kaynaklanmadığını görebilir ve size farklı tedavi yöntemleri verebilirler.

Tagged : / / / / / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir