(Mastürbasyon) Evde Tatmin Olma Yolları

Seks, kadın ve erkekler için büyülü bir dünya gibidir. Evde tatmin olma yolları arasında yer alan mastürbasyon yapmak, adeta keşfedilmesi gereken farklı bir dünyadır. Kadın ve erkek, bu seks yönteminde kendini baştan sona kadar keşfetme imkanı elde eder. Mastürbasyon nasıl yapılır, kadınlar yapar mı, ortam önemli mi gibi sorular ve çok daha fazlası her zaman kafa karıştırır cinstendir. Kişilerin kendilerini evde tatmin edebileceği başlıca seçenek mastürbasyon yapmaktır. Toplumsal dayatmalar karşısında bu durum genellikle erkeklere atfediliyor olsa da kadınlar için de önemlidir. 

Kadınların cinsel organlarını, elleriyle, bir takım ürünler veya seks oyuncakları kullanarak uyarması evde tatmin olma yolları arasında yer alıyor. Bireylerin, kendilerini keşfetmeleri, nelerden haz duyduklarını öğrenmeleri gibi durumlarda etkilidir. Vücudunu tanıyan, nelerden hoşlandığını bilen kadınlar için cinsellik çok daha heyecan verici bir hal alır. Üstelik orgazm olabilmek için de kişilerin kendisini tanıması önemlidir. Nelerden haz duyduğunu bilmeyen kadınlar, seks sırasında orgazm olmakta güçlük çeker ve sonrasında mastürbasyon yaparak orgazm olmayı tercih ederler. Vibratör çeşitleri ve benzeri ürünler de bu noktada yardımcı olur. 

mastürbasyon-yapmanin-faydalari
Mastürbasyon yapmak, kişilere mental ve fiziksel açıdan fayda sağlar.

Kadınlar Nasıl Mastürbasyon Yapar?

Kadınlar mast nasıl yapar sorusuna verilebilecek birkaç cevap vardır. Burada önem verilmesi gereken nokta, kadınların bu zevki sonuna kadar yaşamaları gerektiğidir. Kadınlar için elle tatmin olmak, kendi dünyalarını kendi istedikleri şekilde keşfetmelerini sağlayan etkileyici bir durumdur. Ancak bazen nasıl bu kadar heyecan verici olduğunu anlamak noktasında güçlük çekebilirsiniz. Pek çok kişi hayatlarının bazı dönemlerinde bu şekilde hisseder. Telaş yapmanıza gerek yoktur, nereden başlayacağınızı çözerek, orgazmla sonuçlanan bir süreç geçirebilirsiniz. Özellikle de mastürbasyon yöntemleri hakkında bilgi edinmek size fayda sağlayabilir. 

Kendinizi, kendiniz tatmin etmek için öncelikle uygun bir ortam hazırlayın; duş, loş ışıklı bir ortam, yatak odanız gibi. Erojen bölgelerinize yani bacaklarınız, göğüs uçlarınız, kasıklarınız, kulak memeniz, boyun veya nereden hoşlanıyorsanız o bölgelere temas edin. Her bireyin erojen bölgeleri farklıdır, bu nedenle öncelikle kendinizi keşfedin. Bu aşamada, ellerinizi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda fantezi oyuncakları, vibratör ve benzeri mastürbasyon odaklı ürünlerden faydalanabilirsiniz. Vibratör nedir derseniz de, vücudunuzu uyarmak için kullanabileceğiniz titreşimli seks oyuncağı demek mümkündür. Klitoral orgazm, vajinal orgazm, anal orgazm gibi farklı orgazm türleri vardır. Vibratör ne demek, sorusu hakkında daha detaylı bilgi edinerek, ihtiyacınıza yönelik tercih yapabilirsiniz. 

Klitoris, kadınlar için orgazm kapılarını aralayan bir noktadır. Üzerinde yer alan binlerce sinir ucu, vücudun her noktasının uyarılmasında etkilidir. Kadın vücudunun en hassas bölgesidir. Bu nedenle de klitorise yapılan hafif dokunuşlar, okşamalar haz duygusunu yaşatır. Uygun pozisyonda, yatağa, koltuğu, küvete ve benzeri bir alana uzanarak, ufak ufak klitorise yoğunlaşın ve ardından diğer erojen bölgelerinize dokunun. Zihninizi tamamen kendinize odaklayarak dış dünyadan izole bir ortam oluşturun. Vibratör tercih ediyorsanız, öncelikle düşük ayarda kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Ardından derecesini artırarak titreşimi vücudunun derinliklerinde hissetmeye odaklanın. Biraz klitoris ve sonrasında vajinaya yapılan ufak temaslar, sizi farklı bir dünyaya götürebilir. Parmaklarınızla veya seks oyuncağınızla vajina duvarlarına baskı uygulayarak bazı duyguları açığa çıkarabilirsiniz. Hangi tür mastürbasyon yöntemini tercih ettiğiniz önemli değildir. Kendinizi güvende ve rahat hissetmeniz, hem yeni keşifler yapmanızı hem de orgazm olmanızı sağlayacaktır. Süreç içerisinde tempoyu ve duyguyu artırarak daha derin hazlar yaşayabilirsiniz. 

Erkekler için Mastürbasyon Tüyoları

Zihinsel ve fiziksel sağlığınız için mastürbasyonu tercih etmek son derece doğru bir seçimdir. Kendi kendinize kaldığınız anlarda, küçük heyecanlar yaşayarak hem mental hem de fiziksel olarak rahatlayabilirsiniz. Özellikle de cinsel tutkularını açığa çıkararak, heyecan verici bir orgazm deneyimi yaşamak için mastürbasyon yapabilirsiniz. Ancak bu heyecanı kusursuz bir şekilde yaşamak için çeşitli tüyolara göz atabilirsiniz. Öncelikle;

  • Evinizde veya uygun bir ortamda güvenli bir alan seçin.
  • Aceleci olmaktan kaçının. 
  • Uygun bir kayganlaştırıcı seçin. 
  • Alışılmış mastürbasyon yöntemleri yerine, yeni keşiflere odaklanın.
  • Testislerinize dokunmayı unutmayın. Etkili olacaktır. 
  • Tek pozisyonda olmaktan vazgeçin. Farklı farklı pozisyonlarda denemeye odaklanın.
  • Erojen bölgelerinize dokunmayı ihmal etmeyin. 
  • Seks oyuncakları kullanabilirsiniz. 

Bu tüyoların yanı sıra kendi arzu ve isteklerinizi ön planda tutun. Her şeyden önce içinde bulunduğunuz anın size ait olduğunu düşünün. Zihninizi temizleyin ve özgür olduğunuz bu alanda vücudunuzun büyüsüne kapılın. Hazırladığınız uygun ortam içerisinde erojen bölgelerinize dokunarak işe koyabilirsiniz. Arkada açacağınız bir müzik sizi rahatlatabilir. Dildo ve benzeri seks oyuncaklarından faydalanarak uyarılmayı artırabilirsiniz. 

Dildo ne demek derseniz de, yapay penis olarak adlandırılabilir. Anal yoldan uyarılmak isteyen bireyler için etkili olmaktadır. Elle veya oyuncağınızla yapsanızda kayganlaştırıcı bir ürün kullanmayı ihmal etmeyin. Bu şekilde daha kaygan ve sulu bir penis elde edebilirsiniz. Tahrik olmanız için etkili olabilecek bir detaydır. Cinsel hayatınızı renklendirmek ve kendinizi keşfetmek için bu yöntemler hem etkili hem de heyecan vericidir. 

Seks Oyuncakları ile Mastürbasyon Yapmak

Cinsel deneyimler noktasında alışılmışın dışına çıkmak ve heyecanı artırmak için seks oyuncakları kullanmak oldukça önemlidir. Kadın elle nasıl tatmin edilir veya oyuncaklarla nasıl seks yapılır konuları, her zaman merak edilir. Mastürbasyon yaparken, sadece ellerinizi değil aynı zamanda farklı seks oyuncaklarını da kullanabileceğinizi unutmamak gerekir. Bu şekilde sınırları zorlayabilir, yeni zevkleri tadabilir ve cinsel arzularınızı sınırsız yaşayabilirsiniz. Hijyenik olduğundan emin olduğunuz seks oyuncağınız ile vücudunuz erojen bölgelerine temas edebilirsiniz. Silikon, cam veya metal malzemeden yapılan seks oyuncakları, kişilerin tercihlerine göre farklı amaçlar için kullanılabilir. Bu oyuncakları tek başınıza kullanabileceğiniz gibi partnerinizle de kullanabilirsiniz. Alışılmışın dışında bir seks yaşantısı için sınırları zorlamak önemlidir. Mastürbasyon sadece kişinin kendisine yaptığı bir eylem değildir. 

Partnerlerde, cinsel yaşamlarına heyecan katmak için birbirine yapabilirler. Seks oyuncakları, cinsel sağlığınıza olumlu katkı sağlayabilir ve aynı zamanda cinsel deneyimizi de çeşitlendirebilir. Fakat kişisel sınırlara ve rahatlığa saygı göstermek önem arz eden bir konudur. Çiftlerin bu konuda birbirleriyle iletişim kurmaları önemlidir. Bu seks yönteminde sıklıkla kullanılan ürün, pek çok kişinin aklına gelebileceği gibi vibratör veya dildodur. Vücudun belirli bölgelerine titreşimli bir ürünle dokunmak nefes alış verişlerinizi hızlandırabilir. Aynı zamanda erojen bölgelerin uyarılmasında da etkili olur. Kişiler tek başına kullanmak istediklerinde de hayal dünyalarını ve fantezileri kullanarak orgazma ulaşabilirler. Yeni heyecanlar, yeni keşifler ve yeni tutkular, ateşli bir orgazm sürecini başlatır. 

Orgazm Olmaya Yardımcı Unsurlar

Orgazm olmak hem kadın hem de erkekler için son derece heyecan verici bir duygudur. Kişilerin tercihlerine ve bedenine bağlı olarak değişen bir deneyimdir orgazm olmak. Her bireyin, orgazm olma aşamaları farklıdır. Bu duyguyu yaşamak için öncelikle kişilerin tercihlerine ve fiziksel tepkilerine dikkat etmek gerekir. Hem erkeği hem de kadınları orgazma ulaştırma noktasında etkili olan hususları şu şekilde sıralamak mümkündür;

Duyusal Uyarım: Cinsel hazzın yaşanması için dokunuşlar, öpüşmeler, okşamalar, duygusal yaklaşımlar son derece önemlidir. Aynı zamanda samimi ve güvenli bir ortamda olmak gerekir. 

İletişim: Seksin en güzelinin yaşanması için iletişim olmazsa olmazdır. Partnerinizle arzularınızı, sınırlarınızı ve beklentilerinizi paylaşmanız gerekir. Her iki tarafında orgazm olması noktasında etkili olacaktır. 

Rahat Olmak: Stres ve kaygıları dışarıda bırakmak, orgazma ulaşmak için etkilidir. 

Fantezi ve Mastürbasyon: Kendi cinsel haritanızı belirlemek ve mastürbasyon yapmak orgazm için önemli unsurlardandır. Fanteziler ise cinsel tutkularınızı geliştiren detaylardır. Alışkanlıkların dışına çıkmak heyecanı artıracağı gibi adrenalini de artırır. 

Vücut Bilinci: Cinsel deneyiminizi olumlu etkileyen bir diğer unsur ise vücudunuzu tanımaktır. Kendinizi rahat hissetmek için vücudunuza doğru dokunuşlar yapılmasını sağlayın.

Fiziksel Egzersiz: Düzenli fiziksel aktivite yapmak, genel sağlığınızı geliştirir. Bu da cinsel performansınızda olumlu etki sağlar. 

Zaman Ayırmak: Aceleci davranmamak ve rahat bir ortamda olduğunuzu hissetmek önemlidir. O anların keyfini çıkarmaya odaklanın. Her anından keyif alarak daha heyecanlı bir süre geçirebilirsiniz. 

Cinsel Pozisyonlar ve Teknikler: Farklı cinsel pozisyonlar ve teknikler denemelisiniz. Orgazm olmak için etkili olabilir. 

Tüm unsurlara ek olarak belirtmek gerekir ki, her bireyin cinsel uyarımları farklıdır. Bu nedenle kişilerin düşüncelerine önem vererek hareket etmek gerekir. 

Çok Fazla Mastürbasyon Yapmak Zararlı mıdır?

Mastürbasyon, orgazm yaşamak için kişilerin cinsel organlarına veya erojen bölgelerine dokunarak kendi kendisini tatmin etme yöntemidir. Her ne kadar kulağa hoş gelen bir eylem olsa da gereğinden fazla yapılması çeşitli sorunları beraberinde getirir. Özellikle de kişilerin sağlık durumu, yaşı, cinsiyeti ve yaşam tarzları da bu konu üzerinde etkilidir. Mastürbasyon zararları noktasında şu sıralamayı yapmak mümkündür;

Moderasyon önemlidir: Mastürbasyon genellikle sağlıklı bir eylem olarak kabul edilir. Ancak her şeyde olduğu gibi bunda da aşırıya kaçmamak gerekir. Çok fazla yapmak özellikle kişilerin günlük yaşamlarında olumsuzluklara neden olabilir. 

Fiziksel sağlığı olumsuz etkileyebilir: Genellikle sağlık üzerinde olumlu etkileri görülür. Ancak aşırıya kaçmak penis veya vajina üzerinde tahrişe neden olabilir.

Cinsel işlev üzerindeki etkileri: Yoğun olarak mastürbasyon yapmak, partnerinizle ilişkiye girerken orgazm olmanızı olumsuz etkileyebilir. Düzenli cinsel ilişki sağlığa faydalı olurken, aşırıya kaçılan durumlarda ciddi sorunlar meydana gelebilir. Özellikle de erken boşalma sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Psikolojik etkileri: Psikolojik olarak olumsuz etkileri görülmese de bağımlılık yapacağına dair bilgiler mevcuttur. Kişilerin kendi değerleri, inançları ve kültürel değerleri psikolojik olarak etkilenmesine neden olabilir. 

Sonuç olarak değerlendirme yapmak gerekirse, sağlıklı bir cinsel eylemdir. Fakat, her bireyde etkileri değişebilir. Bu nedenle her ne cinsel aktivite yapıyorsanız yapın, aşırıya kaçmakta fayda vardır. Uygun koşullar altında ve önerildiği şekilde yapıldığında, oldukça sağlıklı bir cinsel aktivitedir. 

Mastürbasyon Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Aşırıya kaçıldığında zararları olduğu gibi esasında pek çok faydası bulunur. Kişilerin kendilerini tatmin etmesi sonucunda şu faydalar ortaya çıkabilir;

  • Kendini tatmin eden kişilerin vücudu rahatlar, stresi azalır, mutluluk hormonu artar ve kendini daha iyi hissetmeye başlar. Günün yorgunluğunu atmak konusunda da oldukça faydalıdır. 
  • Uyku sorunu yaşayan bireyler için oldukça faydalıdır. Hızlı bir şekilde uykuya dalmak isteyen bireyler, mastürbasyon yapmayı deneyebilirler. 
  • Kişilerin kendine dair duydukları özsaygıyı artırmak ve hatta cinsel yaşamında daha da özgüvenli bir şekilde hareket etmesi noktasında faydalıdır. 
  • Doktorların önerisine bakıldığında, erken boşalma sorununa karşı da etkili olduğu görülüyor. Hatta tedavi edici yöntemlerden biridir. Kontrollü yapılan mastürbasyon ile erken boşlamanın önüne geçebilirsiniz. Kontrol mekanizmanızı geliştirerek, seks esnasında kendinizi daha da kolay yönetebilirsiniz. 
  • Rahat uyumaya yardımcı olduğu gibi uyku sırasında da sağlıklı bir süreç geçirmeye yardımcı olur. Uyku esnasında vücudun rahatlamasını sağlayarak, RAM uykusunda dinlenme sağlar. 

Mastürbasyon yapmak her birey için farklı etkiler doğurur. Kişilerin kendilerini keşfetmeleri ve seks yaşantılarının kontrolünü ele almaları için tercih edilebilir bir yöntemdir. Üstelik keyif verici etkilerini de unutmamak gerekir. Bu noktada tek bilinmesi gereken aşırıya kaçmadan hareket edilmesidir. 

 

Tagged : / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir