Seks Yap Gençleş

Sex yap, gençleş!

Son yapılan araştırmalara göre düzenli seks yapmak daha genç görünmenizi sağlıyor. Edinburgh Hastanesi psikoloji bölümü başkanı Dr. David Weeks’e göre, haftada düzenli olarak en az 3 kez seks yapan, 40 ve 50’li yaşlarındaki çiftler diğer yaşıtlarına göre 5 ile 7 yaş arası daha genç gözüküyor. 

sex-yapmanın-faydaları

Dr. Weeks’e göre, seksten alınan zevk önemli bir gençlik kaynağı. Burada biyoloji devreye giriyor ve seksle birlikte salgılanan endorfinler (mutluluk hormonları) ağrı kesici görevi görerek size rahatlatıyor. Bu rahatlama da daha iyi bir gece uykusu uyumanızı sağlıyor. Aynı zamanda sex bir egzersiz olarak da işlev gördüğünden kan dolaşımını hızlandırarak kalp sağlığınızı koruyor ve cildinizi parlatıyor.

Seks yaparken aynı zamanda büyüme hormonları da salgılanıyor ve bu hormonlar da cildinizin daha elastic ve gergin olmasını sağlıyor. Kırışıklıkların oluşmasını engelliyor. Seks sırasında salgılanan hormonlar bağışıklık sisteminizi de güçlendiriyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Bir başka deyişle, seks yapmak hem size güçlendiriyor hem gençleştiriyor hem de güzelleştiriyor. Uzmanlara göre sex yaparken sex oyuncakları kullanmak da sex yaşamını daha eğlenceli kılarak sex yapma frekansınızı artırabiliyor.

Sex yapmak gençleştirir mi?

Yetişkinlik boyunca güçlü bir cinsel yaşam sürdürmek ruhen genç hissetmenize yardımcı olabilir ve östrojen üretimi ayrıca cildin sağlıklı yaşlanmasına da yardımcı olur. Uzman doktorlar bu konuda “Östrojen kolajen üretimini, cilt kalınlığını ve hyaluronik asit üretimini artırarak cilde genç ve esnek bir görünüm kazandırıyor” diyor.

Ek olarak, orgazm stres seviyelerini düşüren oksitosin3 salgılar. Uzmanlar ayrıca, daha az kortizolün kollajen ve elastinin daha az parçalanmasına yol açarak daha az kırışıklığa yol açtığını ekliyor.

Ayrıca sex bir tür fiziksel egzersiz olabileceğinden (ve evet, seks de kalori yakar), vücuttaki kan akışını ve oksijeni artıran nitrik oksit salınımını da artırabilir. Bu, seks sonrası cindinizde bir ışıltıya yol açan şeydir.

Seks sonrası ışıltıyı yaratmaya yardımcı olan şey, ciltteki hemen hemen her hücrenin, kan akışını sürdürmenin anahtarı olan nitrik oksit üretebilmesidir. Ama aynı zamanda sex, cildin bariyer işlevini güçlendirmeye de yardımcı olur, mikrobiyal savunmasını güçlendirir, yara iyileşmesini destekler ve UV radyasyonu gibi çevresel maruziyetlerin zararlı etkilerini tamponlar.

/skinnymom.com

”Türkiye’nin en iyi seks shop’u YasakElmam.com”

Anahtar Kelimeler: Seks Shop, Sex Shop, Seks Oyuncakları, Erotik Shop, Vibratör, Penis Pompası, Geciktirici, Geciktirici Sprey, Penis Halkası, Tenga, Realistik Vajina, Mastürbatör, Fun Factory, We-vibe, Wevibe, Lelo, Pjur, Seksi İç Çamaşırları, Seksi Kostüm, Seks Tüyoları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir