Prostat Masajı Nedir?

erkek-sex-oyuncaklari

Prostat masajı, hem cinsel tatmini üst seviyelerde yaşatmak hem de sağlık için tercih edilen bir masaj yöntemidir. Rektal muayeneye (rektal tuşe) benzeyen bu masaj türü, prostat bezine yapılmaktadır. Sağlıksal sorunlar için kullanıldığı gibi seks esnasında da tercih edilebilir. Fantezi dünyası geniş çiftlerin seks hayatında farklı deneyimler yaşamak istediğinde kullanılabilir.

Seks, kadın ve erkeğin fiziksel birleşimi sonucunda oluşur. Hem fiziksel hem de ruhsal tatminin yaşanması için çiftlerin zaman zaman farklı cinsel yöntemlere başvurması gerekebilir. Erkekler için seksi ve orgazmı daha da zevkli hale getirmek için tercih edilen yöntemlerden biri de prostat masajıdır. Bu yöntem ile erkeklerin, prostat bezine çeşitli tekniklerle yapılmasıyla gerçekleşir. 

Prostat uyarıcı vibratörler yardımı ile erkekler bu zevki bir sex oyuncağı kullanarak da yaşayabilir. Bu ürünler kadınlar için üretilen vibratörlerden farklı olarak, erkeğin anal kanalına uyumlu şekilde tasarlanmıştır. Bu tip bir ürünü herhangi bir sex shop’tan temin edebilirsiniz. Unutmayın ki bir anal sex ürünü kullanırken anüs bölgesine uygun bir anal kayganlaştırıcı ile bu deneyim daha rahat gerçekleşir. Prostat uyarıcı vibratörler ve tüm vibratör modelleri hakkında bilgi sahibi olmak için vibratörler hakkında merak ettiğiniz tüm soruları içeren rehberimizi okuyabilirsiniz.

Prostat masajı

Prostat Nedir, Nasıl Bulunur?

Erkekler cinsel yaşamının sağlıklı bir şekilde ilerlemesi söz konusu olduğunda prostat ve prostat sağlığı son derece önemlidir. Sağlık bir prostat ilerleyen dönemlerde yaşam kalitesini etkileyebilir. Prostat masajı, bu sorunların giderilmesi noktasında etkili bir yöntemdir. Prostat masajı ile prostat bezlerinin uyarılması sağlanır. Temel olarak bu masajının amacı, prostat sağlığını korumak, iyileştirmek ve tedavi etmek için tercih edilen prostat masajı aynı zamanda cinsel performansı da artırır. Burada önemli bir nokta vardır ki, prostat masajı tıbbi bir uygulamadır. Bir sağlık personeli tarafından yönlendirilerek uygulanmalı veya teknikleri muhakkak bilinmelidir. 

Fizyolojik olarak erkeklerin üreme sisteminin önemli bir noktası olan prostat, idrar yolunun çevresinde bulunan bir bezdir. Spermin taşınmasında ve seminal sıvının üretilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Yumuşak ve esnek bir yapıya sahip olan prostat, ceviz büyüklüğü boyutundadır.

Meni sıvısının oluşmasında önemli bir doku olup, ana görevlerinden biridir. Meni ise, sperm hücrelerinin taşınmasını sağlayan bir sıvı olup, ejakülasyon esnasında dışa atılır. Spermin kalitesi noktasında önemi büyük olan prostat, meninin önemli bir kısmını üretir. Aynı zamanda sperm hücrelerinin yaşaması ve hareket kabiliyeti noktasında da faydalıdır.

Erkek sağlığı için önemli bir yapı olan prostatta zaman zaman çeşitli sorunlar yaşanabilir. Prostat denildiğinde ilk akla gelen idrar yolu ile ilgili konular olsa da, cinsel hayatın kalitesi için de elzem bir konudur. Cinsel yaşam kalitesinin düşmemesi için prostat sağlığına dikkat etmek gerekir. Bu noktada prostat sağlığının korunması için prostat masajı da tercih edilen yöntemlerden biridir. Cinsel performansı artırmak için kullanılan bir teknik olup, doğru bilgi ile zevkli bir sonuç elde edilebilir. Uzman tavsiyesi sonucunda yapılan prostat masajı, hem prostat sağlığı hem de cinsel hayatın güveni için doğru şekilde uygulanmalıdır. 

Ters İlişki Nedir?

Seks söz konusu olduğunda en çok merak edilen konuların başında anal seks nedir sorusunun yanıtı gelmektedir. Sekse farklı bir boyut kazandıran ters ilişki, karşılıklı rıza ile gerçekleşen anüs bölgesinden gerçekleşen sekstir. Penisin, vajinaya değil makat bölgesine girmesiyle yaşanır. Çiftlerin zaman zaman fikir ayrılığına düştüğü anal ilişki, karşılıklı rıza ile gerçekleşmelidir. Kimileri için merak konusu olurken kimileri için ise seks hayatının rutin bir seyridir.

Burada önemli nokta, çiftlerin her ikisinin de bunu istemesidir. Bu deneyimi yaşamak isteyen çiftlerin doğru adımlarla ilerleyerek, en doğru anal seksi gerçekleştirmeleri mümkündür. Arkadan ilişkinin kolay yolu şeklinde yalan yanlış bilgiler ile ilerlemek, kötü bir deneyim yaşamanıza neden olabilir. Bunun yerine doğru adımlarla ilerleyerek anal seks orgazmını en iyi şekilde yaşayabilirsiniz.

Cinsel yaşamı, alışılmışın dışına çıkarmak için pek çok yöntem vardır. Seks oyuncakları, seks pozisyonları, fantastik kıyafetler, anal seks ve daha pek çok yöntem ile seksten ötesini yaşayabilirsiniz. Pek çok kişinin korkulu yaklaştığı anal seks, makat bölgesinde sinir uçlarının yoğun bulunması nedeniyle gayet hassas bir organdır.

Sinir uçlarının yanı sıra halkasal sinirlerin de bulunduğu makat, genişleme özelliğine sahiptir. Bu nedenle arkadan seks sırasında genişleyerek, penisi kolaylıkla içine alabilir. Ters ilişki esnasında kaslar genişler ve sonrasında tekrar toparlanır. Ancak vajinal ilişkiye nazaran daha dikkatli olunması gerekir. Aksi halde çatlama veya kanama olması mümkündür.

Özenli ve hafif hareketler ile yapılan anal seks, her iki bireyinde yoğun zevk almasını sağlar. Genellikle cinsel hayatın renklendirilmesi için tercih edilmek veya merak edildiği için yapılır. Her ne kadar en az vajinal seks kadar heyecan verici olsa da ters ilişkinin sağlık açısından önerilmesini de belirtmek gerekir.

Anüs, yoğun bakteri üreten bir bölge olması nedeniyle hijyene dikkat edilmediği takdirde ciddi enfeksiyonların gelişmesini sağlayabilir. Bunun yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıkların riskini de önemli oranda artırır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların pek çoğunluğu hijyene dikkat edilmemesinden dolayı yayılır. Bu nedenle hangi yolla ilişkiye girilirse girilsin hijyen faktörüne dikkat etmek önemlidir. 

Arkadan İlişkiye Girmenin Kolay Yolu

Sinir uçlarının yoğun olarak bulunduğu anüs yani makat bölgesi, penisi içine alabilecek yapıda olup, ilişki yöntemlerinden biridir. Her ne kadar ters ilişki nedir nasıl olur noktasında yapılan araştırmalarda korkulardan, olumsuzluklardan da söz ediliyor olsa da, bu bölge oldukça erojendir. Bu nedenle seksi farklı bir boyuta taşımaktadır. Yapısı gereği halkasal kaslar ve oldukça fazla sinir ucuna sahiptir. Bu da, kadınların ve erkeklerin maksimum seviyede zevk almasını sağlar. Ancak burada önemli bir nokta vardır. Bu da, vücutta vajinadan başka herhangi bir bölgenin kendi ıslaklığını sağlayamamasıdır. Anal yolla seks yapmak isteyen bireylerin, gerekli ıslaklığı sağlaması gerekir.

yapay-vajina

Anüsün, penisi içine alacak kıvama gelmesi için ıslaklık şart olup, bunu sağlamak için su bazlı kayganlaştırıcılar tercih edilebilir. Pek çok çiftin seks hayatında, arkadan ilişkiye girmek geri plandadır. Ancak seks hayatında farklı yöntemler denemek isteyen çiftlerin tercih edebileceği bir yöntemdir. Anal seks deneyimi yaşamak isteyen bireylerin öncelikle tedirginliklerini ortadan kaldırması gerekir.

En kolay şekilde anal seks yapmak için öncelikle tedirginliklerinizden kurtulmalı ve anüs kaslarının gevşeyeceğini bilmelisiniz. İlişkiye girmeden önce vücudunuzun rahat olması, anüs kaslarınızı da etkiler. Bu nedenle öncelikle vücudunuzu rahatlatmalısınız. Aksi halde kaslarınız sıkılaşırsa, ilişki sırasında canınız acıyabilir.

Yavaş yavaş ilerleyerek kaslarınızı gevşetmeli, partnerinizle iletişim kurmalı ve mutlu sona ilerlemelisiniz. Rahatlama noktasında yardıma ihtiyacınız varsa partnerinizle sıcak bir duş alabilirsiniz. Hatta size masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Partnerinizle uyum içerisinde ilerlemek size yardımcı olacağı gibi seks deneyiminizi de kusursuz hale getirir. Keyifli bir cinsel deneyim yaşamak için tıpkı vajinal sekste olduğu gibi anal sekste de sex malzemeleri kullanabilirsiniz. Örneğin ana tıkaç, ters ilişkiden hoşlanan kişilerin kullanabileceği bir üründür.

Plug ne demek diyenler için belirtmek gerekirse plus, anüs bölgesine yerleştirilen bir tıkaç olup, seks esnasında tercih edilebilir. Anal plug ya da anal tıkaç olarak da adlandırılır. Fantezi dünyası geniş olan bireylerin partnerleri için kullanabileceği bir üründür. Vajinal seks yaparken pek çok fantezi oyuncağı kullanılabilir. Ancak anal seks için bu skala biraz daha daralır. Vajinal sekse göre daha hassas bir seçim olup, çiftlerin her ikisine de önemli sorumluluklar düşer. En kolay anal seks için rahatlık, güvende hissetme, iletişim olmazsa olmazlardandır. Çiftlerin bunu sağlaması, en güzel anal seks deneyimini yaşamanıza yardımcı olur. 

Erkekler Neden Ters İlişkiden Hoşlanır?

Erkeklerin ilk seks deneyimlerini genellikle paralı seks yaparak yaşarlar. Aynı zamanda gerekli bilgilere sahip olmadan yaşamaktadırlar. Anal sex ne demek veya anal sex nedir konusunda araştırma yapan pek çok kişinin aklına gelen sorulardan biri de erkekler neden ters ilişkiden hoşlanır sorudur. Bu konuda pek çok bilgi ve yorum elde etmek mümkündür. Ancak esas bilgiye sahip olmak için erkeklerin ilk seks deneyimlerine değinmek gerekir.

Erkekler ilk seks deneyimlerinde oral seksi öğrenir ve ardından ise anal seksi öğrenebilirler. Erkeklerin egolarının, iktidarlarını adlandırmasıyla oldukça bağlantılı bir konudur. Esasında bu psikolojik bir süreç olup, ilerleyen süreçlerde cinsel yaşamı etkiler. Seksin bir sonraki aşamasında ise vajina gelir. Vajinanın dar olması, daha zevkli bir seks yaşantısının olacağına dair büyük bir yanılgıdır. Erkekler arasında bu algı, anal ilişkinin daha cazip gelmesine neden olur. Bir diğer yanılgı ise bekaret konusudur.

Bekaretin erkekler tarafından önemli olması iki nedeni vardır. Bunlar, o kadının sadece o erkeğe ait olmasının bir göstergesi olarak değerlendirilmesi ve cinsel ilişkiye girmemiş kadının vajinasının dar olmasıdır. Erkeklerin anal sekse düşkün olmasının temel nedenleri bunlardır. Makat, cinsel birleşme için uygun bir yapıya sahip değildir.

Dışkılama için şekillenen bu organ, pek çok bakteriyel risk taşımaktadır. Risk barındırıyor olsa da, makatın dar oluşu ve keşfedilmemiş bölge olarak görülmesi erkekleri buraya yönlendirmektedir. Kayganlaştırıcı ve buna benzer yöntemlerle gevşetilen makat bölgesi, geçmişten bugüne her zaman erkekleri çeken bir bölge olmuştur.

Her ne kadar bu bölgeden ilişkiye giriliyor olsa da, cinsel birliktelik için uygun olmadığını da belirtmek gerekir. Merak edilen bir diğer konu başlığı ise bir insanın ters ilişkiye girdiği nasıl anlaşılır konusudur. Özellikle bu konu erkekler tarafından araştırılmaktadır. Herhangi bir çatlama, kanada, yırtılma olmadığı sürece ters ilişkiyi anlamak oldukça güçtür. Ancak sürekli ters ilişkiye giren kişilerin anüs bölgesinde çeşitli değişiklikler olabilir. Gereğinden fazla genişleme, makat çizgilerinde silinme, tuvaleti tutamama gibi sorunlar, bu gerçeği ortaya çıkarabilir. 

Fantezi Oyuncakları ile Ters İlişkiye Girmek

Vajinal ilişkiyi heyecanlı hale getirmek için sık sık tercih edilen yöntemlerin başında fantezi oyuncakları gelir. Vibratörler, penis yüzükleri, kelepçeler, anal plug, ağız topu ve daha pek çok fantezi oyuncağı, seks yaşantınızı renklendirebilir. Bu oyuncaklardan bazılarını anal ilişki içinde kullanabilirsiniz. Vibratör, anal plug gibi ürünler, makat bölgesine girmeye uygun olduğu için karşılıklı rıza ile kullanılabilir. Sex oyuncakları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler ilgili yazımızı okuyabilir.

Seks yaşantısını alışılmışın dışında yaşamak isteyen, heyecan arayan, farklı bölgelerden orgazm yaşamak isteyen bireyler ilişkilerini bu şekilde renklendirebilir. Doğru bilgiler ışığında partnerinizle kurmuş olduğunuz iletişim gerek vajinal gerekse anal seks deneyiminizi en iyi şekilde yaşamanızı sağlar. İletişimin son derece önemli olduğu seks yaşantınızı heyecanlandırmak için açık bir dille konuşmalısınız.

Fantezi oyuncakları kullanmak istiyorsanız, bunu mutlaka partnerinize belirtmeli ve birlikte karar almalısınız. Anüs penis boyutuna uygun şekilde genişliyor olsa da ilişki için uygun değildir. Çünkü hijyenik olmayıp, çeşitli hastalıkların bulaşmasına neden olabilir. Ancak yine de tercih edilmesi halinde hijyen kurallarına dikkat ederek yapılması mümkündür.

Anal ilişki sırasında da fantezi oyuncağı kullanabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sadece bölgenin değil aynı zamanda kullandığınız oyuncaklarında temizliğine dikkat ederek hijyenik olabilirsiniz. Seks, her aşamasında farklı keşifler yapabilirsiniz. Aynı zamanda hayal dünyanızı geniş tutabileceğiniz ve sonucunda maksimum zevk yaşayacağınız fiziksel bir aktivitelerdir. Ancak unutulmamalıdır ki, karşılıklı rıza ve doğru bilgiler ile ilerlenmelidir. 

Tagged : / / / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir