BDSM Nedir?

Cinsel yaşamını, normalin dışında yaşamak isteyen bireyler için birbirinden farklı yöntemler vardır. Fantezi oyuncakları, farklı seks pozisyonları bir yana, en çok merak edilen konulardan biri ise BDSM’dir. BDSM ne demek? BDSM cinsel bir terim olmanın yanı sıra esasında bir cinsel oyun anlamına gelir. Tam teslimiyet, esaret, disiplin, egemenlik, sadizm ve mazoşizm gibi anlamlara gelen BDSM’nin açılımı şu şekildedir. 

bdsm-sado-mazo-urunler

Bondage (esaret): Karşınızdaki kişiye itaat etmek anlamına gelir. Özgür değilsinizdir. Karşınızdaki ne derse yapmaktır. 

Discipline (disiplin): Gücün elde olduğu, belirli kurallar doğrultusunda karşınızdaki kişiyi eğitmektir. 

Sadism (sadizm): Kendisinden daha güçlü bir kişiye riayet etmektir. Masochism (mazoşizm): Partnerin yapmış olduğu eziyet ve yaşatılan acıdan zevk duymaktır. 

BDMS’nin oluşumuna bakmak gerekirse; bondage ile disiplin (B/D), hakimiyet ve teslimiyet (D/S) ve sadizm ile mazoşizmin (S/M) bir araya gelmesiyle oluşur. Tam anlamıyla, rızaya bağlı olarak gerçekleşen esaret, oyun eğme, sadizm, egemenlik gibi dinamikleri içine alan erotik deneyimler ve rol oyunlarıdır. Farklı bir ilişki türü olarak da değerlendirilen BDSM’nin içerisinde, fiziksel baskılar, roller ve kimlikler vardır. Burada temel kural karşılıklı rızadır. Farklı rollere girmek için fantezi giyim ürünlerini inceleyebilirsiniz. 

Her ne kadar cinsel bir tercih ve fiziksel bir aktivite olsa da psikolojik olarak da etkileyen bir deneyim olacaktır. Bu nedenle karşılıklı rıza ile deneyimlenmesi şarttır. Toplum tarafından sapkın bir eylem olarak değerlendiriliyor olsa da seks hayatını heyecanlandırmak isteyen bireylerin tercih ettiği bir deneyimdir. Bu deneyim karşılıklı olarak tabuların yıkılmasını gerektirir. 

Yapılan araştırmalara göre kadınların yüzde 47’si, erkeklerin ise yaklaşık olarak yüzde 60’ı cinsel ilişki sırasında birbirine karşı hükmetme arzusu duyar. Yine yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere göre bireylerin yüzde 47’sinin sıradan cinsel birliktelik yaşamak istemediği ve yüzde 34’lük bir kısmının ise hayatında en az bir kere bu BDSM gibi bir fantezi yaşadığını gösteriyor. Herkesin cinsel istekleri farklı olup, tek yapılması gereken sınırların ötesine geçmektir. BDSM sadece esaret oyunlarından ibaret değildir.

Tüm cinsel deneyiminizden zevk almanız, izin vermeniz ve cinsel birliktelik sırasında güvenliğiniz ve rahatınız son derece önemlidir. BDSM’de tüm kurallar bir yana rıza bir yanadır. Yani temelinde karşılıklı rıza ve güven gelir. BDSM’de iki kavram vardır. Bunlar Dominant (DOM) ve Submissive (Köle). Dom: baskın, Köle: itaatkar. DOM ve Köle birbirine rıza gösterdiği sürece her şeyi yapabilir. DOM, şaplak atma, kırbaçlama, bağlama ve buna benzer kontrolün kendisinde olduğu hamleler yapabilir. Köle ise DOM’dan farklı taleplerde bulunabilir. Hatta rolleri değiştirmek için ısrarcı olup, kontrolü ele alabilir. DOM, çeşitli sex malzemeleri kullanarak deneyimin heyecanını daha da artırabilir. Cinsel fantezi setleri, tutkularınızı orgazm ile birleştirir. 

Köle Efendi İlişkisi Nedir?

Köle Efendi ilişkisi, BDSM’nin bir parçasıdır. Köle – Efendi ilişkisi, BDSM’nin tanımı içerisinde yer alan B (bondage) ve D (domination), yani esaret-teslimiyet ve hakimiyet-baskı taraflarını gösterir. Köle olarak nitelendirilen kişi teslim olan, efendi ise hakim olan kısmı ifade eder. Sahibe ne demek sorusunun yanıtını da bu şekilde vermek mümkündür. Sahibe, efendi anlamına gelir. Teslim olmak ilk etapta zorla gibi düşünülüyor olsa da, karşılıklı rıza ile gerçekleşir. Köle olan kişi, hareketleri kısıtlanan, efendinin her söylediğini yapan ve bu durumdan da memnun olan kişidir. Sadece zevk vermek amacıyla uygulanan bu yöntem, partnere fiziksel acı vermeden gerçekleştirilir.

Efendi kimi zaman bunu yaparken fantezi oyuncakları kullanabilir. Bu tür bir ilişkide önceden çiftler arasında belirlenen kurallar çerçevesinde hareket edilir. Yani köle her ne kadar sınırları aşıyor olsa da belirli bir çerçeve çizebilir. Köle – Efendi ilişkisi güven ve rıza üzerine kuruludur. Bu tür ilişkilerde kişiler Köle ve Efendi rollerine bürünür. Efendi yani Dominant, kontrolü elinde tutan, hükmeden kişidir. Kontrol her ne kadar dominantta olsa da rıza şartıyla böyledir. Submissive rolünde olan kişi ise dominantın yönlendirmesiyle hareket eder. Kişi kendini bu rolde güvende hissetmelidir. 

Bu türden bir ilişkinin temel özellikleri şu şekildedir;

Rıza: Köle – Efendi tarzında yaşanan ilişkinin temel kuralı rızadır. Rıza ve karşılıklı anlaşma ile taraflar küçük oyunlar ve fetişler noktasında anlaşmışlardır. 

Güven: İlişkinin yapı taşlarından biri diğeri ise güvendir. Taraflar birbirine güven içerisinde hareket ederek, sınırları zorlayabilir. 

İletişim: Açık bir dille kurulan iletişim, birlikteliğin güvenli olması için önemlidir. Taraflar duygularını birbirine açık bir dille belirlemeli ve sınırlarını, beklentilerini açık bir dille söylemelidir. 

Sınırlar ve Güvenli Kelimesi: BDSM türünde ilişkilerde “güvenli kelime” kullanımı söz konusudur. Partnerler arasında belirlenen güvenli kelime, ilişkide dur sinyali görevi görür. Partnerlerden biri bu kelimeyi söylediğinde, diğeri durmalı ve sinyali saygıyla karşılamalıdır. 

Cinsel ve duygusal doyumun bir araç olarak görüldüğü bu tarz ilişkiler, cinsel birlikteliğe farklı bir boyut kazandırır. Seks yaşantısını farklı bir boyuta taşımak isteyen kişilerin, açık iletişim, rıza ve anlayış ile devam etmeleri gerekir. Aynı zamanda, güvenli ve sağlıklı bir şekilde bu tarz bir deneyim yaşamak için iyi bir araştırma yapılmalıdır. 

Swinger Olayı Nedir?

Seks söz konusu olduğunda merak edilen pek çok konu vardır. Bunlardan biri de swinger olayı nedir konusudur. Peki nedir bu swinger? Kelimenin Türkçe karşılığı “Eş Değiştirme” anlamına gelir. Her ne kadar cinsel yaşam için aykırı bir kavram olarak görülse de tercih edenlerin sayısı oldukça fazladır. Eş değiştirme anlamına geliyor olsa da swinger ne demek sözlük anlamı şu şekildedir, “yaşamın tadını yaşayan kimse” olarak değerlendirilmektedir. Yani bu tarz bir birlikteliği tercih eden kişiler için swinger sadece bir cinsel tercih değil, yaşam tarzı olarak görülmektedir.

Günümüzde tercih edenlerin sayısı oldukça fazla olan swinger, evli veya bekar çiftlerin eşlerini değiştirerek cinsel birlikteliği gerçekleştirmesidir. Bu tarz bir birliktelikte çiftler kendi kurallarını ve sınırlarını karşılıklı olarak belirler. En önemli kuralların başında gizlilik gelir. Duygusallığın söz konusu olmadığı bir cinsel aktivite olup, genellikle heyecanı kaybolan seks hayatlarının canlandırılması için tercih edilir.

Başka bir kişinin eşiyle veya partneriyle birlikte olma düşüncesi her ne kadar kulağa hoş gelmese de fantastik ve erotik olarak görülür. Farklı cinsel deneyim yaşamak isteyen bireyler için heyecan verici olarak değerlendirilir. Yoğun cinsel hayatı olan bazı kişiler, her zaman aynı şeyleri uygulamaktan sıkılabilir. Bir süre sonra farklı deneyimler yaşamak isteyebilir. Bu noktada akla gelen swinger tercih edilebilir.

Evli bireylerde birbirini aldatmak yerine swingerı tercih edebilirler. Ancak bu tercihin temelinde kesinlikle duygusal bir bağ veya sevgi söz konusu değildir. Bu sayede bireyler ne birbirini aldatmış olarak görülür ne de pişmanlık gibi bir duygu oluşur. Ancak evli bireylerin buna karar vermeden önce iyi düşünmeleri gerekir ki, sonrasında yaşanan pişmanlık evliliği temelinden sarsacaktır.

Hatta evliliğin bitmesine kadar neden olabilir. Çiftlerin karşılıklı rıza ile eş değiştirmesi yani swinger içerisinde cuckold ne demek konusuna da değinmek gerekir. Cuckold, erkeğin eşinin veya partnerinin bilinçli bir şekilde farklı bir erkekle birlikte olmasına izin vermesi demektir. Bu durumda kadının izin vermesi veya vermemesi değerlendirilmez. Bu konunun öznesi erkektir. 

Sadomazoşizm Nedir?

Sadomazoşizm (SM), ilk duyulduğunda kötü bir şey olarak akla geliyor olsa da, bazı kişiler için cinsel haz demektir. Sadomazoşizm nedir konusu pek çok kişi için farklı anlamlar ifade eder. Cinsel sapkınlık yani cinsel farklılık olarak nitelendirilen sadomazoşizm, kişilerin kendisine acı verilmesinden, güç uygulanmasından haz duyması ve tatmine ulaşmasıdır. Sadizm ve Mazoşizm kelimelerinin birleşiminden oluşan Sadomazoşizm, kimileri için cinsel tercihtir. BDSM’nin SM’sini ifade eden Sadomazoşizm, aşağılanma, acı, kaba kuvvet, hakimiyet altına girme gibi durumlardan zevk duyma halidir.

ciftlere-sex-oyuncaklari

Belirli sınırlar çerçevesinde gerçekleşmediği sürece tehlikeli sonuçlar doğurabilecek olan SM, karşılıklı mutabakat ve anlaşma ile gerçekleşmelidir. Çiftler arasında mutlaka karşılıklı bir anlaşma yapılmalı ve belirli şartlar doğrultusunda yapılmalıdır. Günlük konuşma dilinde ve psikoterapik anlamda farklı anlamları olan sadomazoşizm, bu noktada farklı anlamlara gelir.

Bir seçim mi, tercih mi yoksa parafili yani cinsel sapkınlık mı olduğu tamamen farklı konulardır. Kimilerine göre kişilik ve davranış bozukluğu olarak nitelendirilen SM, zevk ve hazzı acı olarak hissetmek isteyenler için ise bir tercihtir. Sadomazoşizm terimini oluşturan 3 ana bileşen vardır. Bunlar; “Sadizm, Masokizm ve BDSM. 

Sadizm: Bir bireyin cinsel deneyimi sırasında haz duyduğu partnerine, acı verme veya kontrol etme eğilimidir.

Masokizm: Bireyin cinsel olarak zevk aldığı acıya maruz kalma, kontrol edilme veya boyunduruğu altına girme eğilimidir.

BDSM: BDSM terimi, bu kültürü içine alan geniş bir kavramdır. Bu cinsel deneyimi tercih eden kişiler, boyunduruk altına girme, bağlanma, itaat etme, hakimiyet, disiplin gibi durumlar karşısında güven ve rıza içerisinde cinsel birliktelik yaşar. 

Evlilikte Fantezi Örnekleri

Evlilik kendi içerisinde pek çok sorumluluğu beraberinde getiren bir kavramdır. Bu sorumlulukların temelinde cinsellik yatar. Cinsel yaşamı hareketli ve renkli evliliklerin daha uzun sürdüğü araştırmalar tarafından netleştirilmiştir. Cinsel hayatın hareketlendirilmesi için ise bazı fanteziler tercih edilebilir. Cinsellik başlı başına çiftleri birbirine bağlarken evlilikte fantezi örnekleri üzerine duran bireylerin seks hayatı daha da renklidir. Burada ayırt edici özellik elbette ki karşılıklı rıza ile gerçekleşiyor olmasıdır.

Seks oyuncakları, seks pozisyonları, anal seks ve daha pek çok cinsel deneyim fantezi çeşitleri kapsamında değerlendirilir. Erkekler için çeşitli fantezi ürünleri vardır. Evlilikte fantezi deneyimi, çiftlerin cinsel birlikteliklerine heyecan katmak ve çiftlerin daha derin bir bağ kurması amacıyla tercih edilir. Çeşitli senaryolar ve etkinliklerle denemeler yapılabilir. Rol oyunları, kostümler, farklı mekanlar, bağlama ve kısıtlamalar, sözlü ifadeler, cinsel oyunlar ve oyuncaklar, filmler, fantezi hikayeleri gibi daha pek çok aktivite yapılabilir.

Hayal dünyanızı geniş tutarak partnerinizle renkli bir cinsel deneyim yaşayabilirsiniz. Fantezi deneyimleri için öncelikle açık iletişim kurmalısınız. Partnerinizin isteklerine kulak vermeli, sınırlarını aşmamalı, ortak bir yol bularak ilerlemelisiniz. Her fantezi sizi veya partnerinizi mutlu etmeyebilir. Bu nedenle ortak karar vererek, maksimum zevk elde edebilirsiniz. Evlilik hayatınızı canlandırmak için doğru fantezileri seçmek de bu noktada devreye girer.

Yanlış bir seçim, evliliği canlandırmak yerine daha da kötü bir evreye getirebilir. Bu nedenle cinsel tercihlere uygun doğru fanteziler ile heyecan dolu anlar yaşayabilirsiniz. Her bireyin seks sırasında arzuları değişir. Çiftlerin her ikisinin de bu arzuları tatmin edecek adımlar atması, seksten maksimum zevk alınmasını sağlar. Cinsel yaşantınızı renklendirmek, heyecan katmak, orgazmı hem fiziksel hem de ruhsal olarak maksimum düzeyde yaşamak için fanteziler etkilidir. 

Tagged : / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir