Dildo Ne Demek?

Dildo, yapay penis anlamına gelen % 100 silikon malzemeden üretilen seks oyuncağıdır. Kelime anlamı olarak Türkçe karşılığı “kayığın küreklerinin bağlandığı çubuk, ıskarmoz” olsa da, temel olarak ifade ettiği anlam “Yapay Penis’dir.” Kadınların, en çok kullandığı seks oyunlarının başında gelir ve cinsel yaşamı renklendirmek, cinsel hazzı arttırmak ve kadınların mastürbasyon sırasında daha fazla zevk almasını sağlamak için tercih edilir. Yapay penis kullanımıyla kadınlarda G noktası, erkeklerde ise P noktasının uyarılmasıyla orgazm yaşandığı biliniyor. Mastürbasyon nasıl yapılır diyenler için bu noktalar oldukça önemlidir.

dildo-nedir

Vajinal, anal, oral ve mastürbasyon sırasında orgazm yaşamak için etkili ürünler olarak değerlendirilen dildolar, kişilerin bireysel olarak tercih edebileceği bir ürün olduğu gibi çiftlerin de kullanmasına uygundur. Kadınlar için yapay penis seçenekleri farklılık gösterdiği gibi bu ürünlerin kişiye sağlamış olduğu zevk de farklılık göstermektedir.

Her ürünün kendine has özellikleri olmakla beraber, kişilerin fiziksel özelliklerine, cinsel tercihlerine, iç erojen bölgelerin uyarılma seviyeleri gibi pek çok detay bulunur. Tercih noktasında ürünler hakkında detaylı araştırma yapmak ve uygun modellerden yana seçim yapmak, performans noktasında etkili olmaktadır.

Dildo Nedir? Ne için Kullanılır?

Özellikle kadınların cinsel yaşam ile ilgili sık sık araştırdığı konulardan biri de “Dildo Nedir?” sorusudur. Cinsel aktivitelerde uyarılmayı artırmak ve cinsel yaşamı sıradanlıktan çıkarmak için tercih edilen bir tür seks oyuncağıdır. Penis şeklinde, genellikle silikon malzemeden üretilen bu ürünler, vücudun cinsel bölgelerinde uyarılma sağlarken, aynı zamanda çiftlerin cinsel aktivitelerini zenginleştirmek veya kişisel cinsel tatmine ulaşmak amacıyla kullanılır.

Plastik penis olarak da adlandırılan bu ürünler, farklı boyutlarda, şekillerde veya malzemelerde üretilebilmektedir. Temel olarak cinsel yaşamı zenginleştirmek amacıyla kullanılan plastik penisin kullanım amaçları şu şekildedir;

Kişisel Zevk: Dildo’nun en sık kullanım amaçlarının başında, kişisel zevk gelir. Pek çok kişi kendi cinsel zevklerini tatmin etmek için bu seks oyuncağından faydalanır. Özellikle kadınların cinsel olarak uyarılma noktalarına uygun yapısıyla bilinen bu ürünler, kişisel zevkleri artırmaktadır.

Cinsel Deneyimi  Zenginleştirmek: Kişisel olarak kullanılmasının yanı sıra çiftlerin de sık sık tercih ettiği ürünlerin başında bu ürünler gelir. Çiftler, seks deneyimini daha renkli hale getirmek ve heyecanı artırmak amacıyla da tercih ederler. Partnerler arası cinsel deneyimi artırmak konusunda en çok tercih edilen ürünlerden biridir ve cinsel yaşama farklı bir boyut kazandırabilir.

Cinsel Eğitim: Penise benzer yapısı sayesinde cinsel eğitim noktasında da kişilere fayda sağlayan bu ürünler, sağlık amacıyla da kullanılabilir. Cinsel sağlık uzmanları veya terapistler, kişisel cinsel sorunlarını anlamak ve yardımcı olabilmek için dildodan faydalanmaktadır.

Cinsel Sorunları Ortadan Kaldırma: Çiftler zaman zaman cinsel birliktelikte sorun yaşayabilirler. Bu gibi durumlarda cinsel işlev bozukluğunu gidermek veya sorunlarla baş ederek birlikteliğe devam etmek için bir terapi aracı olarak kullanılabilir. Tedavi amaçlı terapistler tarafından önerildiği gibi bireyler kendi tercihleri doğrultusunda da kullanmayı uygun görebilirler.

Yapay Penis (Dildo) Çeşitleri Nelerdir?

Halk arasında silikon penis veya plastik penis olarak da adlandırılır ve cinsel hayatın bir parçası olup, en çok kullanılan seks oyuncaklarının başında gelir. Farklı boyutlarda, şekillerde ve farklı malzemelerden üretilerek çeşitlilik sağlanır. Yaygınlıkla kullanılan çeşitleri şu şekildedir;

Standart Dildo: Farklı boyutlarda ve renklerde üretilen “Standart Dildo”, penis ile neredeyse birebir aynı şekildedir. Genellikle pürüzsüz yapıda olan bu ürünler, silikon penis olarak da değerlendirilir ve esnek bir yapıya sahip olup kullanımı oldukça kolaydır.

Realistik Dildo: Gerçek peniste yer alan detayların bulunduğu özelliklere sahiptir. Gerçek peniste bulunan ayrıntıların yer aldığı “Realistik Dildo” modelinde, testisleri damarlar ve cilt dokusuna yer verilir. Bu sayede bireylere gerçekçi bir deneyim sunulur.

Döner Başlıklı Dildo: Cinsel uyarımı standart modellere göre çok daha yüksek olan “Döner Başlıklı Dildo” modeli, döner başlıklı olma özelliğiyle diğer modellerden ayrılır. Bu başlık sayesinde döner yapıda olan uç kısmı, farklı noktalarda uyarılma sağlayarak cinsel etkileşimi artırır.

Vibratör Dildo: Vibratör nedir diyenlerin ilk aklına gelen titreşim özelliğidir. Titreşim özelliği bulunan “Vibratör Dildo”, bu özelliğin yanı sıra farklı noktalarda titreşim sağlayarak uyarılmayı artırır. Titreşimli modelin dikkat çeken özelliklerinden biri de, titreşim seviyesinin ve deseninin seçilebilir olmasıdır. Bu ürünler arasında uzaktan kumandalı veya telefonla kontrol edilebilen modeller bulunmaktadır. Bu ürünler ile heyecanı artırmak, hareket özgürlüğü sağlamak ve birden fazla orgazm yaşamak için etkili olur.

Çift Uçlu Dildo: Her iki ucu da kullanılabilecek şekilde tasarlanan bu ürünler, genellikle çiftler arasında tercih edilmesinin yanı sıra tek bir kişinin anal ve vajinal uyarılma için de kullanmasına olanak tanır.

Anal Dildo: Anal seks ne demek? Arkadan yani anüs bölgesinden gerçekleşen sekstir. Özellikle anal bölge için tasarlanan “Anal Dildo”, diğer modellere göre daha küçük yapıda olup, anal bölgeye yerleştirilmesi kolay konik yapıdadır.

Cam Dildo: İnsan sağlığı için uygun bir malzeme olarak kabul edilen borosilikat camdan üretilen bu ürünler, seks heyecanını arttırma noktasında etkili seks oyunlarının başında gelir. Seks ve mastürbasyondan önce su ile ısıtılması ve soğutulması sonucu uyarılmayı daha da arttıran cam model, heyecan verici seks oyunları için kullanılabilir.

Strap-on Dildo: Strapon ne demek? Belden bağlamalı model olarak da adlandırılan “Strap-on Dildo”, kayış veya kemer yardımıyla vücuda bağlanmak suretiyle kullanılır. Genellikle kadınlar tarafından tercih edilen bu ürünler, heteroseksüel ve homoseksüel ilişkiler için kullanılabilir.

Dildo Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alışılmışın dışında bir seks yaşamı tercih eden bireylerin veya çiftlerin tercih edebileceği bir takım seks oyuncakları bulunuyor. Çeşitli amaçlara hitap eden bu ürünler, kişilere zevk vermek amacıyla üretilmekte olup, cinsel yaşamın hareketlendirilmesi için kullanılır. Geniş bir kategoride yer alan seks oyunları arasında en sık tercih edilen ürünlerdendir. Kadın ve erkekler için seksi farklı boyutlara taşımaktadır.

realistik-penis-dildo

Bu ürünler her zevke hitap edebilmek adına çeşitli modellerde üretilmekte olup, kişilerin tercih noktasında bir takım unsurlara dikkat etmesi gerekir. Böylelikle gerek üründen alınacak zevk gerekse cinsel hayatın zenginleştirilmesi noktasında çok daha başarılı bir deneyim elde etmek mümkündür. Seçim sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekildedir;

Boyut ve Şekil: Dildo boyutları kişilerin zevklerine hitap edebilmek adına farklılık göstermektedir. Tercihlerinize uygun boyutta yapay penis seçimi yaparak, uyarılma düzeyini artırabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken detay ise bireylerin vücut tipidir. İlk kez deneyimleyecek kişiler için küçük boyutlu ve konik başlıklı ürünler önerilmektedir.

Üretildiği Malzeme: Ürünler; silikon, cam, jel, lateks gibi çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Ürünlerin malzemesi, bireylerin cilt hassasiyetine, alerjilerine ve kişisel tercihlerine göre seçilebilir. Silikon modeller, genellikle cilt yapısına en uygun ve hijyenik ürünler olup, sıklıkla tercih edilir.

Kişisel Tercihler: Seçim konusunda önemli başlıklardan biri de kişisel tercihlerdir. Realizm düzeyi yüksek modeller, penis şeklini ve detaylarını neredeyse birebir yansıması sebebiyle, uyarılma noktasında da daha yüksek performans sağlar. Gerçeğe yakın bir deneyim isteyenler için ayırt edici bir özellik olup, kişisel tercihlerinize hitap eden bir detaydır.

Vibrasyon Özelliği: Vibrasyon ürünün titreşim özelliği anlamına gelir. Titreşim özelliği bulunan ürünler, ek uyarım noktasınd fayda sağlarken, cinsel hazzı artırdığı bilinir. Titreşim hızı ve deseninin ayarlanabilir olması, bireylerin cinsel tercihlerine uygun seçim yapmasını sağlar ve performansı artırır. Ancak bu noktada vibratörlerin pil ve şarj gereksinimlerini de göz önünde bulundurmak gerekir.

Temizlik ve Hijyen: En önemli detaylardan biri de temizlik ve hijyen olup, seçerken bu konu sağlık açısından önceliklidir. Temizliğin kolay olması kullanım konforu açısından önemlidir. Aynı zamanda ürünün malzemesi, yüzeyi ve tasarımı temizliği kolaylaştıracak şekilde olmalıdır. Ürünlerin her kullanım sonrasında temizliğine dikkat edilmesi önemli bir detay olup, kişilerin sağlığı açısından gereklidir.

Strap-on Dildo: Diğer adıyla kayışlı dildo, vücuda kayış veya kemer ile bağlanarak kullanılması nedeniyle rahatlık ve güvenlik açısından önem arz eden bir üründür. Bu ürünleri tercih eden bireylerin mutlaka, vücut özelliklerine uygun boyutlarda ve ayarlanabilir kayışları olan bir ürünü tercih etmesi gerekir.

Güvenlik: Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise elbette ki güvenliktir. Cinsel yaşamı hareketlendiren oyuncaklar tercih ederken, güvenilir markalardan alışveriş yapmak sağlık açısından önemli bir durumdur.

Yapay Penis veya Dildo Kullanırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Tüm seks oyuncaklarında olduğu gibi yapay penis kullanımında da dikkat edilmesi gereken detaylar vardır. Gerçek penis ile yaşanan sekste olduğu gibi dildo kullanımında da yeterli kayganlık seviyesine ulaşılmalıdır. Bireylerin kullanım sırasında konforunu artıran bu detay, gerek üründen alınan zevk gerekse herhangi bir ağrı, acı vb. durumun yaşanmaması adına gereklidir. İhtiyaç duyulması halinde uygun bir kayganlaştırıcı ile kullanıma hazır hale getirilebilir.

Penetrasyon esnasında kullanılan ürün, ileri ve geri olmak üzere hareket ettirilerek cinsel uyarılma elde edilir. Tatmin hissiyatını arttırmak için geniş uçlu modelleri bulunur. Bunlar vajina veya anüs bölgesinde dolgunluk hissi vereceği için ileri geri hareketinin yoğun bir şekilde yapılmasını gerektirmez. Penis şekline oldukça benzer tasarımlara sahip olan bu ürünler vajina veya anüs yapısına uygun modellerdedir. Bireylerin fiziksel özelliklerine ve cinsel tercihlerine uygun özelliklere sahip seks oyuncağından yana seçim yapması, elde edilecek zevk için önemlidir.

Dildo veya benzeri seks oyunlarını kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de elbette ki temizliktir. Kullanım sonrası, mutlaka nemli bir bez yardımıyla temizlenmesine özen gösterilmelidir. Şarjlı veya pilli olan modellerin suyla temas ettirmemeye özen gösterilmelidir. Temiz ve hijyenik bir ürün ile hazzı doruklarda yaşamak çok daha konforlu olacaktır. Pek çok seks oyuncağında olduğu gibi bu ürünlerde de kişisel zevkler ön plandadır. Çiftlerin veya bireylerin seks konusunda orgazm mutluluğuna ulaşması için kişisel zevklerine uygun bir model seçimi son derece önemlidir. Böylelikle, seks hayatınızı kendi tercihlerinize göre özgürce şekillendirebilirsiniz.

Dildo Fiyatları Nedir?

Özellikle kadınlar tarafından tercih edilen bir ürün olmasının yanı sıra cinsel tercihleri farklı olan bireylerinde kullanabileceği ürünlerden ürünler, model, boyut, özellik gibi değişkenlere sahip olduğu gibi fiyat noktasında da farklılaşır. Dildo fiyatları, ürünün özelliklerine göre farklılık göstermektedir. Kullanım alanları ve ürün yelpazesi oldukça geniş olan dildoların özelliklerinin artmasıyla beraber fiyatta değişkenlik yaşanabilir.

Fiyat çeşitliliği oldukça geniş olan bu seks oyunları arasından bütçenize uygun bir seçim yapabilirsiniz. Titreşimli veya uzaktan kumandalı olma özelliğine sahip modeller, diğer modellere göre daha yüksek fiyatlı olabilir. Fiyat kalite dengesini göz önünde bulundurarak, cinsel hazzı yükseklerde yaşayacağınız bir dildo modeli tercih edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir