Anal Sex Ne Demek?

sex-pozisyonu-minderi

Anal sex, penisin veya uygun bir seks oyuncağının makata girmesiyle gerçekleşir. Halka kaslar açısından oldukça zengin bir bölge olan makat, yoğun sinir uçlarının bulunduğu bir bölgedir. Bu nedenle de son derece hassastır. Makat ilişki sırasında 6 – 7 cm kadar genişleyen bir yapıdadır. Normal anlarda burada yer alan halkasal kaslar büzülmüş haldedir. Dışkılama sırasında kaslar gevşer ve dışkılama sonrasında tekrar büzülerek eski halini alır. Bu durum ters ilişki sırasında da bu şekilde olur. Ters ilişki nedir nasıl olur sorusu zaman zaman herkesin aklına gelir. Ters ilişki, kişilerin tercihidir ve herkes tercih etmeyebilir. Bu nedenle rızaya dayalı bir şekilde gerçekleşmelidir. Rıza olması halinde anal seks ürünleri ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. 

Çiftler genellikle cinsel yaşamlarını heyecanlandırmak veya merak ettikleri için anal yoldan ilişki tercih eder. Eşcinsel bireylerinde cinsel ilişkiye girme yöntemi bu şekildedir. ilişkiye girilen bir yöntem olsa da pek de önerilmemektedir. Sağlık açısından pek de uygun olmayan anal ilişki, sonrasında çeşitli sorunlar doğurabilir. Özellikle hijyen konusunda titizlikle davranılması gerekir. Aksi halde ciddi enfeksiyon sorunları yaşanabilir. Bunun yanı sıra cinsel yolla bulaşan hastalıklara da ortam hazırlayabilir. Ancak cinsel hazzı arttırmak ve farklı deneyimler yaşamak için ters ilişki tercih edilir. 

Anal Sex Seks Güvenli Midir?

Her zaman merak edilen konuların başında gelen anal seks, her zaman bir tabu olmuştur. Her ne kadar bir tabu olsa da erkekler tarafından oldukça arzulanan bir yöntemdir. Erkekler neden ters ilişkiden hoşlanır noktasında, makat bölgesinin dar olması bu yöntemi cazip kılar. Vajinal seks, zaman içerisinde rutin hale gelebilir. Bu gibi durumlarda erkekler farklı yöntem arayışına girer. Makat bölgesinden yaşanan seks, her ne kadar tabu olarak görülüyor olsa da, doğal ve güvenlidir. Yalnızca daha titiz davranılması gereken bir yöntemdir. Planlama, hazırlık ve iletişimi öncelikli tutarak güvenilir bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Cinsellik her bireyin yaşadığı sağlıklı bir durumdur. Farklı yöntemler kullanılarak cinselliği daha da heyecanlı hale getirmek mümkündür. 

Bu kimi zaman bir seks oyuncağı, kimi zaman farklı pozisyonlar kimi zamansa farklı yöntemlerdir. Arkadan ilişkiye girmeden önce mutlaka bölgenin temiz olduğundan emin olunmalıdır. Aynı şekilde penisin temizliğine de dikkat edilmelidir. Anüs, vajinaya göre daha kuru bir yapıya sahiptir. Anüsten ilişkiye girmeden önce bölge gerekli düzeyde kayganlaştırılmalıdır.

Uygun bir anal kayganlaştırıcı kullanarak bunu yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra vajinaya göre daha hassastır ve hassas davranılmasını gerektirir. Yavaş hareketler ile anüs kasları gevşetilir. Ardından penis veya parmak ile hafif hafif giriş yapılabilir. Böylelikle halkalı kaslar gevşeyerek, penisi içine alabilecek kıvama gelir. Arkadan ilişkiye girilmesinin ardından hemen vajinaya girilmemelidir. İlişki sonrası penis temizlenmelidir. Temizlik konusu arkadan ilişkinin en önemli kurallarından biridir. 

Güvenli Ters Seks Nasıl Yapılır?

Çiftler, rutin seks hayatlarından sıkıldığında farklı yöntemlere başvurur. Cinsel oyuncaklar, fanteziler, pornografik filmler veya ters ilişkidir. Bunlar arasından anal seks, dikkat edilmesi gereken bir yöntemdir. Seksin en acı veren pozisyonları arasında yer alması kadınları tedirgin etse de, bu yöntemler oldukça faydalıdır. Öncelikle bu yöntem hakkında bilgi edinmek gerekir. Ardından arkadan ilişkiye girmeden önce nasıl temizlenir konusunu aydınlatmak gerekir. Temizlik bu işin en önemli kuralıdır. Duş alabilir ve bölgeyi iyice yıkayabilirsiniz. Güvenli ters ilişki için aşağıdaki detaylara dikkat edebilirsiniz.

  • Partnerinizle açık bir dille isteklerinizi konuşun. 
  • Tuvaletinizi kaçırma korkusu yaşamamak için lavman yaptırabilirsiniz. 
  • Tırnak bakımına özen gösterin.
  • Makat bölgesinin temiz olduğundan emin olun. 
  • Prezervatif ve benzeri koruyuculardan faydalanın. 
  • Anal seks pozisyonları arasından en uygun olanı seçin.
  • Kayganlaştırıcı veya benzeri bir ürün ile bölgeyi uygun hale getirin. 
  • Aceleci davranmamaya özen gösterin.

Arkadan ilişki bir tercih meselesidir. Kesinlikle partnerlerin her ikisinin de rızası olması gerekir. Rıza verilmesi halinde yukarıda yer alan maddelerin her birini uygulamaya özen gösterin. Anüs bölgesi, siz her ne kadar temizleseniz de birtakım mikroplar barındırmaya uygundur. Korunma yöntemleri ile bu mikroplara karşı koruma sağlayabilirsiniz. Anüsten çıkan penisin mutlaka temizlenmelidir. Aksi halde vajinaya veya ağza alınmamalıdır. Sakıncalı olup, enfeksiyon oluşumu mümkündür. 

Ters İlişki ile Orgazm Olunur Mu?

Tıpkı vajinal seks gibi arkadan penetrasyon gerçekleştirmek de zevklidir. Bu durum kişiden kişiye değişiyor olsa da zevk almak mümkündür. Anal bölgede yoğun sinir uçları olması zevk almanızı sağlar. Sinir uçlarının, penis, seks oyuncağı veya parmak ile uyarılması halinde zevk verici olacaktır. Ancak bazı kişiler ağrı ve acı hissettiğini söyleyebilir. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde de anüs bölgesi yoğun sinir uçlarıyla çevrilidir. Heteroseksüel erkekler, bu sayede anal bölgeden zevk alabilirler. 

Arkadan ilişkiye girmek günah mı sorusu da en az orgazm olunur mu sorusu kadar merak edilmektedir. İnancı olan insanlara arkadan seks yapmak günah ve haram olarak değerlendirilir. Bunu deneyimlemek kişilerin tercihidir. Tercih eden bireylerin bu yöntemle orgazm olması mümkündür. Anüsün çevresi sinir uçlarının yoğun olduğu bir bölgedir. Bu sayede yoğun derecede uyarılması mümkündür.

Prostat masajı nedir? Erkeklerde orgazm olmayı etkilenmesinin temel nedeni ise prostat bezinin uyarılmasıdır. Kadınlar için klitoris uyarılmasıyla birlikte gerçekleşmesi daha kolayken, erkekler için biraz daha çaba gerekebilir. Hem kadın hem de erkekler, arkadan ilişkiyle de orgazm olabilirler. Erkekler için farklı bir alternatif olmaması, bu yöntemi cazip kılabilir. Ancak kadınlar için çok daha farklı bir deneyim sunmaktadır. Uygun koşullar sağlanması halinde kadınlar için son derece keyifli bir deneyimdir.  

Ters İlişki ile Nasıl Zevk Alınır?

Kadın ve erkeklerin cinsel organlarından biri de makat bölgesidir. Her ne kadar cinsel birliktelik amacı olmasa da, birliktelik yaşamaya uygundur. Anüste yer alan halkalı kaslar esnek yapıda olup, penisin girmesine uygundur. Cinsel yaşamında farklı arzuları tatmak isteyen çiftler, arkadan ilişkiyi tercih edebilir. Hatta daha da fantezik hale getirmek için, bölgeye uygun seks oyuncakları kullanılabilir.

Anal plug ne demek sorusu bu noktada değerlendirilmektedir. Anal plug veya anal tıkaç olarak bilinen bu ürün, anüs için üretilmiş bir seks malzemesidir. Taşlı, tüylü, sade gibi farklı modelleri vardır. Fantezi dünyası geniş bireyler için heyecan verici sonuçlar sunabilir. Cinselliğin heyecanını arttırmak için arzularını sınırsız bir şekilde yaşamak gerekebilir. Bu elbette ki kişiden kişiye değişiyor olsa da fanteziler, cinsel yaşamınızı renklendirir. Her aşamasında farklı zevkler yaşayacağınız deneyimler, sizi geliştirir. 

Ters ilişkiden zevk almak için kendinizi rahat partnerinizin güvenli kollarına bırakmalısınız. Zevk almaya odaklanmalı ve gerekli adımları uygulayarak kaslarınızı rahatlatın. Vajinal ve anal seksten alınan zevk farklı olacaktır. Bu işi cazip kılan noktalardan biri de budur. Vücudunuzun her noktasıyla partnerinize teslim olma arzusu sizi farklı deneyimlere iter. Bu deneyimlerden biri olan ters ilişki, sinir uçları ve kasların yapısı gereği zevk almanızı sağlar.

Bu yapıyı destekleyen oyuncaklar, pozisyonlar veya seks malzemeleri kullanabilirsiniz. Böylelikle anal yoldan yaşanan ile yaşanan ağrı ve acı kendisini hazza bırakır. Özellikle kadınlarda klitoris ve vajinanın yoğun sinir uçları barındırması sayesinde haz duygusu yoğun olarak yaşanır. Anüs bölgesi her ne kadar bir tabu olarak görülse de en az vajina kadar zevk alabileceğiniz bir bölgedir. Zevk almaya odaklanın ve doğru adımlarla ilerleyerek anın tadını çıkarın. 

Arkadan İlişkide Hamile Kalınır Mı?

Arkadan ilişkiye girmek isteyen pek çok kişinin aklında çeşitli sorular vardır. Bunlardan biri de arkadan ilişkide hamile kalınır mı sorusudur. Öncelikle belirtmek gerekir ki hamile kalmak için sperm ile yumurtanın buluşması gerekir. Anal yoldan yapılan seks ile bu mümkün değildir. Arkadan ilişki, penis ile makatın buluşmasıyla gerçekleşir. Arkadan gerçekleşen ilişkide hamile kalmak çok zordur. Ancak ihtimal her zaman vardır.

Anüse bırakılan spermlerin yumurtalığa ulaşması çok zordur. Fakat anüsün dışında kalan spermlerin vajinaya ulaşması ve yumurtayla buluşması hamileliği gerçekleştirebilir. Pozisyon itibariyle makat bölgesinden sızan sperm, vajinaya ulaşabilir. Spermin anal yoldan vajinaya geçerek yumurtalıklara ulaşmaması için korunma yöntemlerinden faydalanmak gerekir. Korunma yöntemleri olmadan girilen her ilişki hamilelik riski barındırır. 

Her ne kadar vajinada ihtimal daha yüksek olsa da arkadan da mümkündür. Risk oluşmaması adına korunma yollarını kullanmak gerekir. İstenmeyen bir gebelik ile karşılaşmamak için doğru bir korunma yöntemi kullanmanız önemlidir. Gebelik oluşmaması için prezervatif veya doğum kontrol gibi diğer korunma yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz. Böylelikle olası riskleri ortadan kaldırarak heyecan verici dakikalar yaşayabilirsiniz.

Özellikle evlilik öncesi bekaretini kaybetmek istemeyen kadınlar arkadan ilişki tercih ederler. Arkadan yani makat yolundan ilişkiye giren bireylerin, çeşitli araştırmalar yaparak bunu uygulaması gerekir. Doğru bilgiler ışığında yapılan seks, her zaman çok daha haz verici olacaktır. Hamilelik, enfeksiyon, yaralanma ve buna benzer durumlarla karşılaşmamak için korunma yöntemleri aktarılmamalıdır. 

Anal Yoldan Gerçekleşen Seks Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Arkadan ilişkiye girmek çoğu kişinin merak ettiği konulardandır. Cinsel ilişki yöntemlerinden biri olan anal seks, makat yolundan gerçekleşen bir seks türüdür. Konu hakkında birtakım doğru bilinen yanlışlar vardır. Bir insanın ters ilişkiye girdiği nasıl anlaşılır gibi sorularda sık sık gündeme gelir. Herhangi bir tahrip ve doktor kontrolü olmadığı sürece anlamak pek de mümkün değildir. Peki nedir bu doğru bilinen yanlışlar? 

Anal seksin hamileliğe neden olmayacağı: Arkadan ilişkiye girilmesi hamile kalmak mümkün değildir. Ancak risk sıfır değildir. Anal bölgeye bırakılan spermlerin vajinal bölgeye ulaşması hamileliğe neden olabilir. 

Anal seksin cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) karşı koruma sağlayacağı: Arkadan ilişkiye girmek sanıldığı gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı korumaz. Aksine CYBE riskini artırır. 

Anal seksin ağrısız olduğu: Anal seks, vajinal sekse göre ağrılı ve rahatsız edici olabilir. Bu nedenle iyi bir iletişim kurulması şarttır. 

Herkesin tersten ilişki yapması gerektiği: Herkesin seks tercihleri farklıdır. Tüm cinsel aktivitelerin rızaya dayalı olması önemlidir. 

Arkadan ilişkinin zararlı olduğu: Arkadan yapılan seksin sağlık üzerinde ciddi zararları bulunmaz. Doğru yapıldığında rahatlama ve orgazm yaşamak mümkündür. 

Anal seksin sadece eşcinsel ilişkilerde gerçekleştiği: Sadece eşcinsellerin yaptığı bir seks yöntemi değildir. Heteroseksüel çiftler de bu yöntemle ilişkiye girebilirler. 

Arkadan seks yapmanın bağımlılık yapıcı olduğu: Bağımlılık yaptığına dair söylemler yanlıştır. Bağımlılık yapmaz ancak gereğinden fazla yapılması zararlarıyla karşılaşmaya neden olabilir. 

Anal seksin sıkça rektum yırtılmasına neden olduğu: Önerilen şekilde yapılmadığında veya zorlanıldığında rektum yırtılması riski artar. Bu nedenle dikkatli olunması gerekir. 

Her türlü cinsel aktivitenin rızaya dayalı gerçekleşmesi gerekir. Sağlık ve güvenlik faktörlerini göz önünde bulundurarak çok daha kaliteli bir cinsel yaşam elde edebilirsiniz. Cinsellik herkes tarafından deneyimlenen normal bir durumdur. Farklı yöntemler kullanmak herkesin kendi tercihidir. En uygun şekilde gerçekleştiğinde sağlık için oldukça geniş faydaları bulunur. 

Tagged : / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir