Vibratör Nedir?

Vibratör modelleri

İsmini İngilizce’de “vibration” yani titreşim kelimesinden alan vibratör, cinsel uyarılmayı sağlamak için kullanılan titreşimli sex oyuncağıdır. Söz konusu sex olduğunda, vibratör ne demek ve benzeri sorular sık sık araştırılmaktadır. Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler bu konuda yardımcı olur. Bireylerin seks yaşantısını renklendirmek için tercih edebilecekleri ürünler biridir.

Vibratörlerin ilk kullanıldığı dönemlere bakmak gerekirse 19. yüzyıla dayanmaktadır. Ancak o dönemlerde kullanılma amacı farklı olup, histeri krizi rahatsızlığına karşı kişilerin sistematik titreşimlerle vücudunu rahatlatmak için kullanılmaktadır. Bu amaç için üretilen vibratörler, zaman içerisinde bugünkü halini almış ve haz alma objesi olarak kullanılmaya başlamıştır.

Özellikle de evde tatmin olma yolları arasında vibratör kullanımı da yer alır. Gerek kişilerin kendilerini tatmin etme gerekse çiftlerin sex hayatını daha da renklendirmesi için kullanılabilir. Gerçek penis ile benzer formda üretilirler. Yapısı gereği vajinaya rahatlıkla girer ve titreşim vererek erojen bölgelerin uyarılmasında etkili olur. Bu ürünlerin farklı titreşim ayarları ve desenleri vardır. Bu noktada dildo ne demek de sık sık araştırılan bir konudur. 

Dildo veya vibratörün özelliklerinden faydalanarak hem mastürbasyon yaparak hem de partnerlerin ilişki sırasında daha fazla zevk almasını sağlar. Bu ürünlerin önemli özelliklerinden biri de kişilerin haz alma noktalarını keşfetmesine de etkilidir. Sex oyuncakları arasından en çok tercih edilen ürünlerden biridir ve seks hayatınızı farklı boyutlara taşıyabilirsiniz. 

Vibratör Nasıl Kullanılır?

Cinsellik hayatın vazgeçilmez bir parçası olup, cinselliğin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için bir takım seks oyuncaklarından faydalanılabilir. Bu oyuncaklardan biri de vibratörlerdir. Bu tarz titreşimli ürünler, cinsel yaşamı çeşitlendirmek ve daha keyifli hale getirmek için kullanılabilir. Sık sık araştırılan konuların başında gelen vibratörlerin nasıl kullanıldığı da merak konusudur.

Cinsel sağlık, mutluluk ve heyecan gibi faktörler değerlendirildiğinde cinsel objelerden faydalanmak etkili olabilir. Cinsel deneyimi geliştirecek ürünler, keyifli bir şekilde vakit geçirmenizi sağlar. Ancak bu ve benzeri ürünleri kullanırken mutlaka nasıl kullanıldığı konusunda araştırma yapmak gerekir.  

titresimli-vibrator

Temizlik ve Hijyen: Bu malzemeler, kişiye özel ürünlerden olup, mutlaka temizliğine özen gösterilmelidir. Kullanılmadan önce ve sonra ılık su ile yıkanmalı ve kurulayarak saklanmalıdır. Enfeksiyon riskini ortadan kaldırmak için cinsel oyuncakları temizlemeye yardımcı sabun ve sulardan faydalanabilirsiniz. 

Pil veya Şarj: Bu ürünler, genellikle şarjlı veya pilli olarak üretilmektedir. Kullanmaya başlamadan önce pilleri yerleştirilmeli veya şarj edilmelidir. Kullanım talimatlarını okumalı ve önerilen şekilde kullanmaya özen gösterilmelidir. 

Kayganlaştırıcı: Mastürbasyon nasıl yapılır konusunda içerisinde yer alan etkili bir üründür. Uyarılma başlamadan önce mastürbasyon ve sex deneyimini en iyi şekilde başlatmak için kayganlaştırıcı ürünler kullanılmalıdır. Ancak bu noktada önemli bir husus var ki o da, kayganlaştırıcı seçerken ürüne uygun bir ürün seçmelisiniz. Örnek vermek gerekirse, silikon malzemeden üretilen ürünler için silikon bazlı bir kayganlaştırıcı tercih edilmelidir. 

Rahat ve Güvenli bir Ortam: Bu sex oyuncağını kullanmak için kendinizi rahat ve güvende hissettiğiniz bir ortam tercih etmelisiniz. Hız ve yoğunluğunu ayarlayabileceğiniz bu ürünü ilk kez kullanıyorsanız, kesinlikle hafif hareketler ile başlayarak, vücudunuzun tepkisini ölçmelisiniz. 

Partnerle Kullanma: Kullanımı sadece bireysel değil, çiftlerin de kullanımına uygundur. Çiftler arasındaki cinsel deneyimi zenginleştirmek için kullanılabilecek ürünlerin arasında yer alır. Partnerinizle açık ve samimi bir iletişim kurmak konusunda da kendinizi rahat hissetmenizi sağlar. 

Sınırlarını Keşfetmek ve Tanımak: Özellikle kişilerin kendi sınırlarını keşfetmesi ve tanıması adına sex oyuncakları iyi bir tercihtir. Kendinizi rahat hissettiğiniz seviyeye kadar dilediğiniz yapabilirsiniz. İlla yapmak için kendinizi kesinlikle zorlamamalısınız. 

Cinsel hayat tamamıyla kişilere özel bir durum olup, herkes için farklılık gösterebilir. Cinsel oyuncakları kullanmaya başlamadan önce ihtiyacınızı ve tercihlerinizi dikkate almalısınız. Bu konuda kendinizi yetersiz hissediyorsanız mutlaka bir uzmana danışmak gerekir. Bu konuda çok daha kapsamlı bir yazı için vibratörler hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızı okumanızı öneririz.

Vibratör Çeşitleri Nelerdir?

İlk başta düşünüldüğünde bu ürünler çok fazla çeşitlendirilebilir olarak düşünülmese de, vibratör çeşitleri oldukça geniştir. Farklı model ve boyutlarda üretilen bu ürünlerden dilediğinizi seçerek cinsel hayatınızı renklendirebilirsiniz. Farklı tasarım ve özelliklere sahip pek çok çeşidi bulunan ürünleri şu şekilde sıralamak mümkündür;

Klasik Vibratör: Herkes tarafından bilinen bu ürünler genellikle düz, silindirik veya konik şekilde üretilmektedir. Vajinal veya anal stimülasyon için tercih edilen bu ürünlerin bazıları oldukça hızlı ve güçlü titreşimlere sahip olup, yeni başlayanların tercih edebileceği bir üründür. 

G-Spot Vibratör: G-spotu adlı ürün kadınlarda uyarılma noktalarından G noktasını hedefleyen bir modellerdendir. Eğimli veya kavisli yapısıyla bilinen G-Spot adlı ürünler, vajinal orgazm olmak isteyenler için oldukça etkilidir. 

Klitoral Vibratör: Adından da anlaşılacağı üzere bu tip ürünler klitorisi odak noktası olarak alır ve yoğun titreşim sağlayarak klitoral stimülasyon sağlarlar. 

Anal Vibratör: Anal bölgeden zevki yaşamak isteyenlerin tercih edebileceğiniz bir modeldir. Genellikle küçük boyutlu ve pürüzsüz yapıda olup, anal bölgeye kolaylıkla ve güvenle girmesini sağlar. 

Çift Uçlu Vibratör: Heyecanın boyutunu artırmak isteyenlerin tercihleri arasında olabilecek bir üründür. Bir ucu vajinal veya anal bölgedeyken diğer ucu klitorisi veya farklı bir bölgeyi uyarabilir. 

Yumurta Vibratör: Adından da anlaşıldığı üzere yumurta şeklinde tasarlanan yumurta şeklindeki ürünler, klitoral veya vajinal stimülasyon için faydalı olabilir. Bu ürünleri diğerlerinden ayıran temel özelliği ise genellikle uzaktan kumandalı modeller olmasıdır. 

Suction Vibratör: Klitoris odaklı tasarlanan suction vibratör, bölgenin etrafında vakum etkisi yaratarak hazzı artırır. Klitorisi emme hareketiyle ve titreşimlerle uyarılma sağlayarak zevki artırır.

Realistik Vibratör: Penis ile oldukça benzer yapıda tasarlanan realistik adlı ürünler, gerçekçi bir deneyim sunmak için tasarlanmıştır. 

Çift Titreşimli Vibratör: İki uçlu olanlardan farklı özelliği, her ucunun da titreşimli olmasıdır. İç ve dış stimülasyon sağlamak için uygun şekilde üretilen bu ürünler ile hem vajinal hem de klitoral zevk için kullanışlıdır.

Sihirli Değnek (Magic Wand): Diğer ürünlere göre daha güçlü titreşime sahip olup, genellikle klitoral orgazm için kullanır. Ancak vücudun pek çok noktasında uyarılma için kullanılmaya uygundur. 

Malzeme, boyut, özellik ve titreşim seviyesi gibi daha pek çok özelliği ile farklılık gösteren vibratörler, sex malzemelerin satıldığı sex shoplardan alınabilir. En doğru seçimi yapmak için daha önce deneyimlemiş kişilerin vibratör yorumları bilgi verici olabilir. Bu sayede en doğru seçimi yapacak ve dilediğiniz an zevki dakikalar geçirebileceksiniz. 

Vibratör ile Orgazm Olunur mu?

Vajinal orgazm olamıyorum kadınlar kulübü konularının başında gelen vibratör ile orgazm olunur mu sorusunun yanıtı elbette ki olmak mümkündür. Orgazm olma olasılığı oldukça yüksek olan bu ürünlerin kullanımı, özellikle kadınların sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Bu sex ürünü, cinsel hazzı artırmak ve orgazm deneyimini daha kolay hale getirmek için tasarlanmış cinsel oyuncaklardır ve pek çok kişi için cinsel zevki artırmada etkili bir araç olarak görülmektedir.

Klitoral, vajinal veya anal bölgeleri uyarma noktasında etkili ürünlerden biri olarak görülür. Bu bölgeler için kullanıldığında pek çok kişi için orgazmı başlatabilir. Kişisel zevklere uygun olarak seçilen ürünler, cinsel uyarılmayı artırarak daha yoğun bir zevk sağlar. Ancak orgazm, kişisel bir durum olması nedeniyle kişiden kişiye değişebilir. Cinsel deneyimleri geliştirmek ve zenginleştirmek için bu tarz seks oyuncaklarından faydalanılabilir.

sex shop

Bu noktada önemli olan cinsel deneyiminizi kendi zevklerinize, rahat ve güvende hissettiğiniz bir ortamda gerçekleştirmektir. Vücudunuzun sex esnasında verdiği tepkileri ve zevk noktalarını keşfetmek için kendinize zaman ayırmak, cinsel deneyimlerinizi daha etkili hale getirebilir. Aynı zamanda, eğer bir partneriniz varsa, iletişim ve samimiyet, cinsel deneyiminizi daha zengin hale getireceği için orgazmın her detayını da hissetmenizi sağlar.

Sonuç olarak değerlendirme yapmak gerekirse, bu ürünleri kullanmak orgazm yaşamak için oldukça yaygın olarak kullanılır, ancak her bireyin orgazmı elde etmek için kullandığı yöntemler farklı olacağı için deneyim de farklı yaşanacaktır. Kendinize has en iyi deneyimi yaşamak için ihtiyaçlarınıza ve zevklerinize odaklanmanız gerekir. Bu sayede rahatlama çok daha konforlu olacaktır. 

İnsanlar Neden Vibratör Kullanır?

Sex yaşantısının renklendirilmesi için tercih edilen başlıca ürünlerden biri olan vibratörler, pek çok farklı nedenle tercih edilebilir. İnsanlar neden bu ürünü tercih eder sorusunu yanıtlamak için pek çok noktaya değinmek gerekir. Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

Cinsel Tatmin: Vibratörler, temel olarak cinsel tatmin yaşamak için kullanılır. Cinsel uyarılmayı artırmak ve zevki yoğun olarak yaşamak için kullanılabilir. Özellikle kadınların klitoral ve vajinal orgazm yaşaması için kolaylık sağlar ve etkilidir. 

Kişilerin Kendini Keşfetmesi: Vibratörler, kişilerin kendilerini keşfetmesi için etkili ürünlerin başında gelir. Adeta vücudunuz için bir yol haritası belirlemek için tercih edebileceğiniz bu ürünler uyarılma sağlayarak zevk noktalarınızı bulmanızı sağlar. Cinsel deneyimlerinizde daha tatmin edici anlar yaşamak için kişiler öncelikle kendilerini keşfetmelidir. 

Cinsel Çeşitlilik: Çiftler arasında etkili bir sex hayatı yaşamak için öncelikli ihtiyaç iletişimdir. Cinsel yaşamı alışılmışın dışında yaşamak, yeni deneyimler ile heyecanı artırmak ve partnerinizle açık iletişim ile cinsel çeşitliliği sağlamak için tercih edilebilir. Partnerler birlikte seks oyuncaklarını kullanarak sıradanın dışında bir deneyim sağlar. 

Orgazm Sorunları: Bazı kişiler orgazm sorunlar ile baş etmek durumunda kalabilir ve bu ürünler bu sorunların üstesinden gelmelerine yardımcı olabilecek etkili araçlardır. Daha yoğun ve odaklanmış uyarım sağlamak için orgazmı kolaylaştıran bu ürünler, her bireyin kullanabileceği bir üründür. 

Cinsel Sağlık Sorunları: Pelvik kasları güçlendirmek, cinsel rehabilitasyon ve daha pek çok cinsel sorunu ortadan kaldırmak amacıyla veya vajinal sorunları tedavi amaçlı kullanılabilirler.

Rahatlama ve Stres Azaltma: Bu sex malzemeleri, cinsel uyarımın sonucunda salgılanan endorfin hormonu sayesinde rahatlamanıza ve stresi en aza indirmenize yardımcı olabilirler.

Fetişler ve Fantaziler: Vibratörler, bazı fetişleri keşfetmek, denemek veya farklı zevkleri tatmin etmek için tercih edilebilir. 

Mastürbasyon: Bu sex malzemesinin en sık kullanılma amacı ise mastürbasyondur. Cinsel sağlık ve zevk için en önemli başlıklar arasında yer alan mastürbasyon, bu ürünlerin yardımıyla çok daha hareketli bir hale getirilebilir. 

Cinsel Eğitim ve Bilgi Edinme: Cinsel eğitim, cinsellik hakkında bilgi edinme, keşfetme gibi konularda da etkili ürünlerden biri olan bu araçlar, kişilerin cinsel sağlık ve zevk alma ile ilgili yeni bilgiler edinmesine yardımcı olur. 

Vibratör Fiyatları Nelerdir?

Bu sex malzemesi fiyatları hakkında araştırma yaparken sık sık karşılaşılan sorulardan biri erotik shop nedir sorusudur. Cinsel yaşamda ihtiyaç duyulan öğelerin satıldığı yerlere erotik shop denir. Bu ve benzeri ürünleri de bu mekanlardan elde edebilirsiniz. Bu ürünlerin fiyatlarına değinmek gerekirse ürünlerin özellikleri fiyat noktasında farklı rakamlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Standart ürünler genellikle uygun fiyatlı olurken; su geçirmezlik özelliği, titreşimli olması, uzaktan kontrol edilmesi, şarj gücü, markası ve buna benzer özellikleri fiyat etiketinde etkilidir. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak en iyi orgazmı yaşayacağınız bir ürüne sahip olabilirsiniz. Sonrasında ise doğru zamanda doğru yerde vibratörünüzle orgazmı yaşayabilirsiniz. 

Tagged : / / / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir