İdeal Penis Boyu

penis-pompasi-ise-yarar-mi

Normal penis boyu ne kadar olmalı, pek çok kişi tarafından tartışma konusu olsa da araştırmalar doğrultusunda belirli rakamlar vardır. İdeal penis boyu ve kalınlığı, cinsel birleşmeyi sağlayabilmesi ve üreme için yeterli olması anlamına gelir. Her erkeğin fiziksel özellikleri farklı olacağı gibi penis boyu, şekli, kalınlığı da farklıdır. Erkeklerin psikolojik sağlığına kadar etkileyen penis boyu, endişe duyulacak bir konu değildir. Erkekler penis boyunu takıntı haline getirmektense am nasıl sikilir konusunda uzmanlaşmaya çabalamalıdır.

Bu konuda endişe duyan pek çok erkeğin özgüveninde ve cinsel yaşamında çeşitli sorunlar görülür. Penis boyu ne kadar olmalı konusunda yapılan araştırmalara göre ortalama 9 – 16 cm (3,61 inç) arasında değişir. Ereksiyon halinde boyutunda gözle görülür bir değişim yaşanır. Olduğundan daha büyük ve sert bir hal alır. Bu sayede cinsel birlikteliğe hazır hale gelir. 

titresimli-penis-halkasi-nedir

İnsanlar tarafından en büyük yanılgılardan biri büyük penis, güzel seks algısıdır. Ancak penisin boyu ile cinsel tatmin arasında doğrudan bir ilişki olmadığı gözlemlenmiştir. Bu cevap pek çok erkeğin endişelerini ortadan kaldırmaya yeterli olsa da, halen penisinin boyu ile ilgili sorunları olan bireyler vardır. Penisin boyu ile ilgili rakamlar her erkekte farklıdır. Pek çok nedene bağlı olarak değişebilir. Ancak bu cinsel birliktelik yaşamak için bir sorun teşkil etmez.

Erkekler için bu konusu hassas ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü erkeklerin psikolojik olarak önem verdikleri bir konudur. Penis boyunun küçük olduğunu düşünen kişilerin çözüm ararken, riskleri ve sonuçları da göz önüne alması gerekir. Cinsel tatmin için boyut tek başına yeterli olan bir faktör değildir.

Cinsel tatmin temelinde kişilerin tercihleri ve ihtiyaç duydukları ile ilgilidir. Konuyla ilgili sorunlar yaşayan erkekler bu konuda çeşitli çözümler arar. Bu çözümlerin başında ise penis büyütme ameliyatı gelir. Ancak öncelikli olarak penis boyunun, kaliteli bir cinsel yaşam ile ilgili olmasını anlamak gerekir. Cinsel hayatı renklendirmek için öncelikle ihtiyaçların farkına varılmalı ve ardından buna yönelik araştırmalar yapılmalıdır. Penis boyu kısa olan erkeklerin penis boyuna uygun sex pozisyonlarını öğrenmeleri ve uygulamaları mühimdir.

Penis boyum kısa diyorsanız bile, gerekirse erotik shoplardan faydalanılarak, uygun seks oyuncakları ile renkli geceler yaşayabilirsiniz. Erotik shop nedir diyenler için belirtmek gerekirse; cinsel birliktelik içerisinde kullanılan oyuncaklar, kıyafetler, kitaplar, filmler ve daha pek çoğunun satıldığı mekanlardır. Bu mekanlardan tarzınıza uygun ürünler ile cinsel hayatınızı daha da heyecan verici hale getirebilirsiniz. 

Penis Boyu Ne Kadar Olmalıdır?

Penis boyunun ortalama 9 ile 16 santimetre arasında olması gerektiği araştırmalar doğrultusunda kesinleşmiştir. Bu ortalama dünyada 13 santimetredir. Penisin nasıl ölçüldüğü ve penis boyu nereden ölçülür de merak edilen konulardandır. Durur haldeyken mi, sert haldeyken mi yoksa tutup çekildiğinde alınan ölçüm mü?

Konuyla ilgili yapılan araştırmalara göre penis durur haldeyken yani çekmeden yapılan ölçüm 9.16 cm’dir. Bu rakam Türkiye’de ortalama 8.35 cm’dir. Tutup çekilen penisin ortalaması 13.2 cm’ken, Türkiye’de 12.2 cm’dir. Sertleşmiş halde olan penisin boyu 11.6 cm’ken, Türkiye’de ise buna dair bir çalışma yoktur. Bu veriler değerlendirildiğinde 9 ile 16 ortalaması elde ediliyor.

Türkiye ortalama penis boyu hakkında elde edilen veriler yumuşak penis boyu ortalamasının 9.3 cm olduğunu gösterirken, sertleşmiş penis boyu ise 13.7 cm şeklindedir. Ergenlik çağına girmiş her erkeğin cinsel organının boyutunda gözle görülür değişiklikler olmaya başlar. Büyür, genişler, şekli değişir. Bu yaşın ilerlemesi ve testosteron hormonun daha fazla salgılanmasıyla büyüme devam eder.

Bu konuların yanı sıra dünyanın en uzun penisi kaç cm’dir şeklinde yapılan araştırmalara da bir yanıt vermek mümkündür. 48 cm’lik dizlerine kadar uzanan penis boyuna sahip 54 yaşındaki Meksikalı Roberto Esquivel Cabrera, penis küçültme operasyonuna pek de sıcak bakmıyor. Ancak kendisi her ne kadar cinsel birliktelik yaşamak istese de fiziksel olarak bunu yapamıyor. Buradan anlamak gerekir ki, çok büyük penisin de cinsel ilişkide bir faydası yoktur. 

Penis Kaç Yaşına Kadar Uzar?

Erkeklerde üreme organı olan penis, cinsel birlikteliğin temel organlarından biridir. Penis boyu ne zamana kadar uzar konusu kişiden kişiye göre değişiyor olsa da belirli yaş aralıkları vardır. İçerisinde süngere benzer yumuşak bir doku yer alır. Hormonal sistemin etkisi ile tahrik olur. Tahrik olmasıyla beraber erkeğin kalp atış hızında artış yaşanır ve penise yoğun bir şekilde kan pompalanır. Bu durumun penisin sertleşerek daha uzun bir hal almasını sağlar.

Bu işlem sadece bir kaç saniye içerisinde gerçekleşir. Penis büyümesi bebeklikten itibaren başlar ve ergenlik döneminin sonuna kadar da devam eder. Erkeklerde ergenlik dönemi yaklaşık olarak 18 – 20 yaşına kadar devam eder. Bazı erkeklerde penis büyümesi 15 – 16 yaşın sonlarına kadar tamamlanır ve durur. Bazı kişilerde ise penis büyümesi 20 yaşına kadar devam eder. Ancak bu düşük bir ihtimal olup, her zaman gerçekleşmez.

Cinsel organın boyutunun büyük olması veya küçük olması ile ilgili her zaman kafa karıştıran düşünceler vardır. Hatta boyutu yeterli bulmayan erkekler zaman zaman büyütmek için çeşitli yöntemler dener. İşe yarayıp yaramadıkları bilimsel olarak kanıtlanmamış olmaklar birlikte bu amaçla kullanılan en popüler ürünler penis pompalarıdır.

Penis pompası hakkında yapılan araştırmalar arasında penis pompası nasıl kullanılır sorusuna sıkça merak edilir. Öncelikle belirtmek gerekir ki penis pompası, penisi büyütmez. Sadece ereksiyon olmakta güçlük çeken bireyler için bir vakum aleti olarak önerilir. Penis pompasını kullanmaya başlamadan önce penise, uygun bir kayganlaştırıcı sürülmelidir.

Ardından penis pompası yerleştirilir. Pompanın tabanının vücudunuza iyice yapıştığından emin olduktan sonra pompa kısmı yavaş hareketler ile sıkılır. Tam ereksiyon olana kadar bu işlem bu şekilde devam eder. Burada önemli bir nokta vardır ki o da, penis pompaları mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. 

Penis Pompası

Türkiye’de Penis Boyu ve Penis Kalınlığı Nedir?

Cinsel organın boyu ile ilgili endişeler, ergenlik çağına girmiş her erkeğin başına gelir. Hatta öyle ki bu endişe ilerleyen yaşlarda da devam edebilir. Bu konuya dair yapılan pek çok araştırmadan biri de Türkiye’de penis boyu ve kalınlığı ile ilgilidir. Konuya üç çalışma ile örnek verebiliriz. Bu çalışmalardan iki tanesi Türkiye’de, Türk erkekleriyle yapılmıştır. Diğer çalışma ise yine aralarında Türk erkeklerin olduğu dünya çapında bir çalışmadır.

İlk çalışmaya 20’li yaşlarda 1132 kişi katılmıştır. Kişilerin sertleşmemiş penis boyunun 9.2 cm, sertleşmiş yani uzamış penis boyu ise 13.7 cm’dir. Yapılan ikinci çalışmaya ise ortalama 20’li yaşlarda 2276 kişi katılmıştır. Bu çalışmaya göre sertleşmemiş penis boyu 8.9 cm’ken, sert halde olan penis boyu ise 13.9 cm şeklindedir.

Bu çalışmada penisin çapı da ölçülmüş ve ortalamanın 8.8 cm olarak belirlenmiştir. Yapılan diğer çalışma ise dünya çapında olup, 15.521 erkek üzerinde yapılmıştır. Sonuç olarak ise sertleşmemiş penis boyu 9.1, sertleşmiş halinde ise 13.2 cm bilgisi elde ediliyor. Sert halde değilken çapı 9.3, sert haldeyken ise çap 11.6 şeklinde hesaplanmıştır. Bu veriler değerlendirildiğinde Türkiye’de ve dünyada erkeklerin ortalama olarak penis boyları birbirine yakındır. Kimi zaman erkekler için adeta bir kompleks haline gelen boy meselesi, sanıldığının aksine ortalama olarak cinsel birliktelik için yeterlidir. 

Kadınları Kaç Santimetre Penis Tatmin Eder?

Penisin küçük olduğunu düşünen erkekler, performans sorunu yaşarlar. Hatta öyle ki kimileri için kompleks haline gelen boy konusu, kişilerin seks yaşantısının bitmesine kadar gidebiliyor. Ancak cinsel birliktelik, orgazm, kadınları tatmin etmek gibi konular için illa penisin büyük olmasına gerek yoktur. Penis boyu ile vajina boyunun doğru orantılı olmasıyla beraber muhteşem bir orgazm yaşamak mümkündür.

Üstelik vajinanın ilk 3-4 santimlik kısmı kadınları tatmin etmek için yeterlidir. Vajina duvarları, haz duyulan noktalar, kaslar, damarlar ve hatta gizemli G noktasının dahi burada olduğu tahmin edilir. Bu nedenle kadınları tatmin eden penisin boyu değil, işlevidir. Vajinanın geriye kalan kısmı haz almaz sadece penisin baskısını hisseder. Kadınların orgazm olması için önemli etkenlerden biri de klitoristir. Vajinanın iç dudaklarının tepe noktasında yer alan klitoris, orgazmın kapısını açan bir bölgedir. Hatta erkekler için penis ne ise kadınlarda da klitoris odur.

Kadınları kaç cm tatmin eder noktasını bu şekilde aydınlatmak mümkündür. Kadınlar için penisin boyundan ziyade işlevi önemli olup, orgazm işleviyle beraber gelir. Yoğun düşünceler bunu gösteriyor olsa da bazı kadınlar penis boyunu önemser. Ortalama penis boyunun 13 santim olduğunu düşünürsek, kadınların çoğu bu boyuttaki bir penisle orgazm olabilirken, bir kısmı ise daha büyük penis arzular. Bu konuda net rakamlar vermek mümkün olmayacağı gibi her kadının öncelikli arzuladığı şey güzel bir orgazm deneyimi yaşamaktır. 

Öte yandan penis boyunu kısa bulan ya da sex esnasında partnerini yeteri kadar tatmin edemediğini düşünen erkekler için bir çok cinsel ürün mevcuttur. Örneğin kemerli penisler bele, penisin üzerine takılır ve o şekilde ilişkiye girildiğinde kadına çok daha büyük bir penis hissi yaşatmak mümkündür. Penis kılıfları da çok benzer amaçla üretilmiş farklı bir ürün grubudur.

Penis Boyu Neden Önemlidir?

Penis boyu, toplumda cinsel güç, performans ve erkeklikle ilişkilendirilmektedir. Ancak penis boyuyla, erkekliği, cinsel ilişkinin kalitesini bir tutmak pek de doğru bir yaklaşım değildir. Bu konuyla ilgili yanılgılar ve yanlış bilgiler vardır. Penis boyunun bu kadar abartılmasındaki temel nedenler şu şekilde sıralanabilir. 

Toplumsal ve Kültürel Etkiler: Toplumlar arasında penis boyuyla ilgili yaklaşımlarda büyük farklılıklar vardır. Genellikle kişiden kişiye değişiyor olsa da penis boyuyla erkekliği ilişkilendiren bir kitle vardır. Sağlıklı bir cinsel yaşam için tek etken bu değildir. Toplumsal ve kültürel yaklaşımlar erkekleri bu konuda zorlasa da, psikolojik olarak aşılabilir bir konudur. 

Cinsel Tatmin ve Performans: Penis boyunun cinsel tatmin ve erkeklikle doğrudan bir bağlantısı yoktur. Erkeklerin ve kadınların cinsel tatmine ulaşması için, iletişim, duygusal bağ ve partnerlerin birbirlerine olan ihtiyaçları önde gelir. Cinsellik sadece boy veya kalınlık ile ilişkilendirilememelidir. Fiziksel olarak cinsel organın boyutunun orgazm üzerinde pek de etkisi yoktur. 

Cinsel Tekrarlanabilirlik: Sağlıklı bir ilişki için çiftler arasında duygusal çekim, iletişim ve saygı çok daha önemlidir. Seksin tekrarlanabilmesi için bu başlıklar çok daha etkilidir. Penis boyu bu noktada belirleyici bir etken değildir. 

Vücut Çeşitliliği: Her bireyin fiziksel özellikleri farklılık gösterir. Bu nedenle cinsel organın boyu, şekli, kalınlığı da değişir. Erkeklerde cinsel organın boyunu belirleyen faktörler, genetik aktarımlar, hormon seviyelerine ve yaşam tarzına bağlıdır.

Cinsel İlişki Sırasında Diğer Unsurlar: Cinsel birliktelik sırasında penis boyundan daha önemli olan etkenler, öpüşme, dokunma, oral seks ve duygusal bağ ve buna benzer öğelerdir. Çiftler arasında bulunan bu duygusal yaklaşımlar, orgazm olmak için önemlidir. Boy ile ilgili detaylar bu noktada pek de etkili değildir. 

Her ne kadar bazı toplum ve kültürel değerlerde boyutunu önemli olarak görülse de esasında cinsel yaşamda etkisi düşüktür. Cinsel yaşamın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için iletişim çok daha önemlidir. 

Tagged : / /

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir